bia1
Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (17 Δεκεμβρίου 1999) ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» διοργάνωσε για σήμερα το πρωί εκδήλωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα κηρύξει την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας προβάλλοντας το μήνυμα «δεν σωπαίνω στη βία κατά των γυναικών».
Ο κ. Παπαναστασίου σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Δεν ΣΩΠΑΙΝΩ στην βία κατά των γυναικών.
ΣΤΗΡΙΖΩ την καμπάνια του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου που λειτουργεί από το 2014 και αποτελεί κομμάτι ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας».
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και του συμβόλου κατά της βίας των γυναικών, ενώ μετά τις 11 υπήρχε και θεατρικό δρώμενο με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Στο περίπτερο υπήρχε και ενημέρωση για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι (ψυχολόγοι και εξειδικευμένο προσωπικό) του Ξενώνα έχουν παρακολουθήσει και έχουν παράσχει στήριξη σε 59 περιπτώσεις κακοποίησης και έχουν φιλοξενηθεί στην δομή έντεκα γυναίκες που είχαν υποστεί κακοποίηση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κ.Κάτιας Ζαρκάδα παρουσίασε πέντε μονολόγους 10 λεπτών, αντλώντας στοιχεία από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους.
bia2
bia3
Μεταξύ 11 και 13:00 στην πλατεία σχηματίστηκε κορδέλα-σύμβολο ενάντια στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από ομάδα εθελοντών και διάδοση των μηνυμάτων κατά της έμφυλης βίας..agriniopress.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *