Την χρηματοδότηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο επιβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί κατά την εξειδίκευση των μέτρων που είχε εξαγγείλει από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για επτά νέες παρεμβάσεις συνολικούς ύψους 800 εκατ. ευρώ για την στήριξη της κοινωνίας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την εξειδίκευση των μέτρων που προανήγγειλε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 15 Φεβρουαρίου.

Με τον ίδιο τρόπο που ίσχυσε το 2022, καθιερώνεται και για το 2023 μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία, δηλαδή στο αγροτικό πετρέλαιο, σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η επιστροφή είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός ανέφερε:
«Υπενθυμίζω ότι το 2022, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέφερε μετά από έξι χρόνια την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, την οποία είχε καταργήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Η επιστροφή αυτή θα χορηγηθεί σε όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το ύψος αυτής θα οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.

Εννοείται ότι το ποσό του ΕΦΚ πετρελαίου που επιστρέφεται στους αγρότες είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο».

://www.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress