Στην απαγόρευση της χρήσης του νερού στην Βόνιτσα προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τους σχετικούς ελέγχους το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για οποιαδήποτε οικιακήχρήση, δηλαδή πόση, μαγείρεμα, πλύσιμο, κλπ

Ήδη ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας έχει ενημερωθεί προκειμένου να προβεί στην διακοπή νερού.Σύμφωνα με τους ελέγχους το νερό των πηγών και των δικτύων δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς κατανάλωσης για ανθρώπινη χρήση και κρίνεται επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Συνεπώς πρέπει να διακοπεί η χρήση του νερού και να ενημερωθούν οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου. Επιπλέον απαγορεύεται και η προμήθεια νερού από τις πηγες Κορπης απ’ όπου εφοδιάζονται τα βυτία.

Ο Δήμος οφείλει να κάνει ελέγχους σε απόσταση 500 μέτρων γύρω από τις πηγές και τις γεωτρήσεις, και να προβεί σε καθαρισμό των δεξαμενών και του δικτύου.

aixminews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δήμου Άκτιου Βονιτσας 

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Βόνιτσας, του Μοναστηρακίου, Θυρρείου και Δρυμού όπως αποφύγουν την πόση του νερού καθώς και την κατανάλωσή του με σκοπό την παρασκευή φαγητού από σήμερα 20-09-2024 μέχρι και την ανάρτηση νεότερης ανακοίνωσης.

Εκ το Δήμου

 

Από xiromeropress