ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αμαρτίες του παρελθόντος, κυνηγάνε σήμερα τον Δήμο Ξηρομέρου. Χρέος ύψους 119.787,98 € απαιτητό δικαστικά, για την εναπόθεση σκουπιδιών για χρήσεις των ετών 2018 και 2019.

        Οι αμαρτίες του παρελθόντος (γι αυτό και η παλιά φωτογραφία αρχείου του Δημαρχείου), συνεχίζουν να κυνηγάνε σήμερα τον Δήμο Ξηρομέρου.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ο Δήμος Ξηρομέρου για οφειλόμενα ύψους 119.787,98 € προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, που αφορούν την εναπόθεση των σκουπιδιών για χρήσεις των ετών 2018 και 2019 της προηγούμενης δημοτικής περιόδουΗ δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη βρήκε αυτό το χρέος και δεν δύναται να το αποπληρώσει, γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη εγγραφή στους προϋπολογισμούς του 2018 και 2019 και άρα η δαπάνη καθίσταται μη νόμιμη και θα υπέπεφτε σε παράβαση καθήκοντος αν το έκανε.

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, προς προάσπιση των συμφερόντων του και διεκδικώντας τα χρήματα.
Με το τεράστιο δάνειο του 1 εκατομμυρίου το 2017, αποκλειστικά για αποπληρωμή χρεών, ο Δήμος Ξηρομέρου κατέβαλλε προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, ποσό 343.561,07 € για χρέη, με την υπόσχεση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν λήφθηκε το δάνειο, να μην δημιουργηθούν νέα χρέη , κάτι που παραβιάστηκε τελικά και νέα χρέη δημιουργήθηκαν.
Το 2021 ο Δήμος Ξηρομέρου, κινδύνευσε με κατάσχεση χρημάτων του από την θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, για αυτό ακριβώς το χρέος, που ευτυχώς αποφεύχθηκε.
Οι αμαρτίες του παρελθόντος συνεχίζουν να κυνηγάνε σήμερα τον Δήμο Ξηρομέρου.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με την δικαστική περιπέτεια του Δήμου Ξηρομέρου.
 
 
πηγή: mytikaspress

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress