petronikos
Στα όρια της πόλης της Αμφιλοχίας βρίσκεται μια πανέμορφη τοποθεσία για την οποία ακούγεται μια ιστορία που της έδωσε και το όνομα…! Οι αφηγήσεις για την ονομασία συγκλίνουν στα εξής :
Ένα ηλιόλουστο πρωινό δύο αδέλφια ο Πέτρος και ο Νίκος πιθανόν από κάποιο χωριό του Βάλτου κατέβηκαν στην Αμφιλοχία. Φτάνοντας στο συγκεκριμένο σημείο , λόγω της μεγάλης ζέστης που υπήρχε ο ένας ο αδελφός βούτηξε στα νερά του Αμβρακικού για να δροσιστεί.
Αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικα νερά. Βλέποντάς τον ο άλλος αδελφός βούτηξε κι αυτός για να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να πνιγούν και οι δύο… Από τότε η τοποθεσία ονομάστηκε Πετρονίκος (Πετρινίκος ). Στο σημείο έτρεχε νερό με μεγάλη πολύ ορμή κι ο τόπος ήταν γεμάτος βράχια και γι αυτό οι γυναίκες επλεναν εκεί
το νοικοκυριο τους. Σήμερα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία όπου κάποιος μπορεί να καθίσει στα πέτρινα σκαλοπάτια με το τρεχουμενο νερό και την μαγευτική θέα της Αμφιλοχίας. Μπορεί να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο σε ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο…!
Δείτε το βίντεο του Βασίλη Τζουβάνου…

http://vonitsanea.blogspot.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *