Δελτίο Τύπου
Ανάπλαση χώρου Αμφιθεάτρου και μικρής κεντρικής Πλατείας Πλαγιάς Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας.
Υπογράφηκε την Τετάρτη 20/04/2022 η σύμβαση του έργου για την ανάπλαση των δύο πλατειών στην κοινότητα Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Με τις δύο πλατείες να αποτελούν σημαντικά τοπόσημα για την περιοχή της Πλαγιάς αλλά και την ευρύτερη περιοχή μιας και βρίσκονται σε κεντρικά σημεία από τα οποία διέρχονται καθημερινά κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες.
Η νέα διαμόρφωση των δύο πλατειών στηρίχτηκε στην πολλαπλή ταυτότητα που χαρακτηρίζει τους κοινόχρηστους χώρους του τόπου μας, σχεδόν από την αρχαία δημιουργία τους.
Οι πολλαπλές ιδιότητες των χώρων – χώροι περάσματος, στάσης, περισυλλογής, ξεκούρασης, συνάντησης, επικοινωνίας, δράσης – αντίδρασης, παρουσίασης δρώμενων και πολιτιστικών εκδηλώσεων έδωσαν την «νόρμα» και την έμπνευση στην αρχιτεκτονική μελέτη της ανάπλασης των πλατειών. Πολύ κοντά στην πλατεία Α (407,217 τμ.), που βρίσκεται στο κέντρο της Πλαγιάς, υπάρχει η εκκλησία, το πολιτιστικό κέντρο –παλιός κινηματογράφος, καφετέριες και η πλατεία γειτνιάζει με την κεντρική οδό του χωριού.
Η πλατεία Β – αμφιθέατρο (1104,06 τμ.) γειτνιάζει με τον κεντρικό δρόμο του χωριού, με καφετέρια και έχει θέα απαράμιλλης ομορφιάς προς τη γειτονική Λευκάδα.
Βασική σχεδιαστική πρόθεση ήταν να συναντηθούν οι πολλαπλές ιδιότητες – ταυτότητες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στο σχεδιασμό της ανάπλασης των πλατειών.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από xiromeropress