Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιχειρηματολούσε σε πρωινές εκπομπές για το ότι η μάσκα είναι προσωπικό αντικείμενο του καθενός, συνεπώς πρέπει οι γονείς να πληρώσουν τις μάσκες για τα παιδιά τους και την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές.

Απίστευτο άδειασμα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως από την κυβέρνηση σε διάστημα λιγότερο από ώρα. Από προχτές η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιχειρηματολογούσε σε διάφορα τηλεοπτικά πλατό γιατί οι γονείς πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τις μάσκες, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Την ίδια επιχειρημοτολογία χρησιμοποίησε και χτες το πρωί μόνο που το άδειασμα ήρθε σε χρόνο dt.

Μια ημέρα νωρίτερα, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, δήλωνε στην ΕΡΤ ότι δεν γίνεται να παρέχονται δωρεάν οι μάσκες, διότι είναι ένα…προσωπικό εργαλείο-γεγονός δείχνοντας με αυτά τα λόγια ότι όλοι στο υπουργείο Παιδείας επιχειρηματολογούν με τον ίδιο τρόπο, γιατί δηλαδή η μάσκα ΔΕΝ πρέπει να χορηγηθεί δωρεάν στους μαθητές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως θα παρέχονται δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές, σε όλα τα σχολεία της χώρας ακυρώνοντας αμέσως την ίδια την υπουργό.

Η υπουργός Παιδείας δεν ενημερώθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης; Και αν δεν ενημερώθηκε, γιατί δεν ρώτησε; Επιπλέον, δεν σκέφτηκε ότι η λογική «δική σου θα είναι η μάσκα, πλήρωσέ την» θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όπως και έγινε; Το τελευταίο είναι και το πιο τραγικό. Ευτυχώς, η κυβέρνηση αφουγκράστηκε την αντίδραση του κόσμου και έπραξε όπως έπρεπε.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress