Ο σύλλογος μας με ανησυχία πληροφορήθηκε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό, με απόφαση της διοίκησης της, οδεύει, προς το κλείσιμο περί τα μέσα Φεβρουαρίου.
Εάν αυτή η απόφαση εφαρμοστεί θα αποτελέσει ένα οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής μας και θα υπονομεύσει κάθε ενδεχόμενο αναπτυξιακής πορείας της περιοχής.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό που υπάρχει στο Δήμο Ξηρομέρου. Το κλείσιμο του σημαίνει αφάνταστη ταλαιπωρία για ηλικιωμένους, συνταξιούχους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, εμπόρους και επαγγελματίες κατοίκους του Δήμου μας. Πλήττει θανάσιμα κάθε οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στον Αστακό και στα δεκάδες χωριά του Δήμου μας. Οδηγεί σε πισωγύρισμα της περιοχής που θα είναι πολύ δύσκολο να αναστραφεί.
Ο σύλλογος μας απαιτεί από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ακυρώσει αυτή την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση της και καλεί το Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας να αντιδράσουν άμεσα με κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να ενεργοποιηθεί για την ακύρωση αυτής της απόφασης.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα συνεδριάσει άμεσα και θα πάρει αποφάσεις ενεργοποίησης με στόχο να παραμείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.
Το Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Αστακιωτών

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *