Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Ανδρέας Καλαντζής, ο νεώτερος σε ηλικία πρόεδρος Δ.Σ. στην ιστορία τόσο του Δήμου Ανακτορίου όσο και του Δήμου στην σημερινή του μορφή.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

«Ανδρέα σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη που παραχωρείς στην εφημερίδα μας. Αρχικά θα ήθελα να μου πεις πως και ασχολήθηκες με την πολιτική»

«Ευχαριστώ και εγώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να έρθω και μέσω της εφημερίδας σε επαφή με τον κόσμο. Τα πρώτα ερεθίσματα τα έλαβα από την οικογένειά μου καθώς ο πατέρας μου Κώστας ασχολήθηκε χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και ήταν και είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο στενός μου φιλικός κύκλος από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια ήταν έντονα πολιτικοποιημένος σε διαφόρους χώρους και αυτό με έσπρωξε ακόμη περισσότερο να ασχοληθώ πιο ενεργά και στα φοιτητικά μου χρόνια με την πολιτική. Από την στιγμή που πέρασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ασχολήθηκα ενεργά με την φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ η οποία ήταν από τις πιο ισχυρές παρατάξεις της εποχής μου. Εκεί διετέλεσα για δύο χρόνια υπεύθυνος του τμήματος αξιοποίησης φυσικών πόρων καθώς επίσης και εκπρόσωπος των φοιτητών στην γενική συνέλευση του τμήματος. Και πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα το να επιστρέψω στον τόπο μου και να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβεις την θέση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Την περίμενες αυτή την θέση;»

«Ναι, είναι μία από τις θέσεις που περίμενα. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο που με πρότεινε για αυτή την θέση καθώς και την Δημοτική ομάδα και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Το να είσαι πρόεδρος του Δ.Σ. είναι μία θέση ευθυνών καθώς πρέπει να διαχειριστείς κατάλληλα καταστάσεις και χαρακτήρες. Να είσαι αντικειμενικός και πάνω από όλα αμερόληπτος».

«Στις 9 Ιανουαρίου βάσει Νόμου θα πραγματοποιηθούν εκ νέου εκλογές για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.  Φαντάζομαι ότι θα είσαι πάλι προτεινόμενος  για αυτή την θέση.  Ακόμη θα γίνουν εκλογές και για τα προεδρεία τόσο στην Οικονομική επιτροπή όσο και στην επιτροπή ποιότητας ζωής.»

«Φαντάζομαι ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος για την προεδρεία, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι…»

«Αν τυχόν σου προταθεί να αναλάβεις χρέη Αντιδημάρχου, κάτι που κατά την άποψή μου το αξίζεις από την στιγμή που στις εκλογές αναδείχθηκες τρίτος σε σταυρούς στην Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου τι θα κάνεις;»

«Προφανώς και θα πράξω ότι πει ο Δήμαρχος. Αν αυτός θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνω πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραμείνω πρόεδρος και αν θεωρήσει ότι χρειάζεται τις υπηρεσίες μου στο κομμάτι της αντιδημαρχίας του Δήμου, θα πράξω αναλόγως. Όπου θεωρεί ότι χρειάζεται τις υπηρεσίες μου θα το κάνω.»

«Μία άκρως διπλωματική απάντηση μου έδωσες φίλε μου Αντρέα. Το θέμα όμως είναι το εξής. Εσύ τι προτιμάς;»

«Ειλικρινά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα διότι με τους συναδέλφους Αντιδημάρχους και τοπικούς προέδρους των διαφόρων κοινοτήτων έχω μία άριστη συνεργασία όπως και με τον Δήμαρχο. Οπότε από όποια θέση και να είμαι μπορώ να προσφέρω ότι χρειάζεται στον τόπο μας».

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά έργα στον Δήμο μας και ακόμη περισσότερα είναι στο στάδιο έγκρισης και στάδιο μελετών. Σε ποια έργα πιστεύεις ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;»

«Προφανώς το νούμερο ένα έργο ανάπτυξης του τόπου είναι η κατασκευή της μαρίνας (τουριστικό καταφύγιο) της Βόνιτσας καθώς θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και η πόλη της Βόνιτσας θα μπορέσει να αξιοποιηθεί τουριστικά με ότι αυτό συνεπάγεται.  Αντίστοιχου βεληνεκούς έργο είναι και η κατασκευή της Μαρίνας Παλαίρου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου της κατασκευής του νέου γηπέδου της Βόνιτσας το οποίο έργο θα συνεχιστεί με την δεύτερη φάση του η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή αποδυτηρίων, γραφείων, νέων εξεδρών, γηπέδων μπάσκετ, τένις, παρκούρ, κατασκευή περίφραξης κτλ….. Αντίστοιχα έχει χρηματοδοτηθεί και το αθλητικό κέντρο Παλαίρου. Σε ότι αφοράς την πρώην Δημοτική Ενότητας Μεδεώνος θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάδειξη των  ιαματικών λουτρών Τρύφου, όπου σε πρώτη φάση έχει γίνει η εκκαθάριση τους καθώς περιήλθαν και πάλι στην ιδιοκτησία του Δήμου, έχουν γίνει ενέργειες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον ίδιο τον περιφερειάρχη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Μεδεώνος για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στα λουτρά του Αγίου Βαρβάρου και σε Τρίτη φάση είναι η προσέλκυση επενδυτών για την λειτουργία των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών. Σημαντικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής γνωρίζουμε ότι είναι και η επαναλειτουργία των σφαγείων Κατούνας όπου ο Δήμαρχος κάνει προσπάθειες για την εύρεση επενδυτών. Τα έργα δεν σταματούν εδώ καθώς είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό του αλλά και σε σύγκριση με μεγαλύτερους Δήμους, σε νέες μελέτες οι οποίες ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα οποία δεν τυχαίνουν τόσο μεγάλης προβολής και αναγνώρισης όπως για παράδειγμα τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης του πρώην Δήμου Μεδεώνος τα οποία ήταν από αμίαντο και αντικαταστάθηκαν .»

«Θα σε πάρω τώρα από τα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα σε πάω στην κεντρική πολιτική σκηνή καθώς γνωρίζω ότι αποτελείς ενεργό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην περιοχή μας και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σου ζητήσω να σχολιάσεις το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών».

«Πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών οι οποίοι ξεπέρασαν τις 270.000 γενικά και στον Δήμο μας οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 650. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη, τον νέο πρόεδρο του κινήματος μας. Ο λαός του έδωσε καθαρή εντολή να είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος και ευελπιστώ να κάνει πράξη το μήνυμα ενότητας που πέρασε καθώς επίσης να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην νεολαία η οποία τον στήριξε, να δώσει το μήνυμα της ανανέωσης και να αξιοποιήσει την γενιά των 30αρηδων και των 40αρηδων που είναι το μέλλον τόσο του κινήματος όσο και της χώρας. Φαίνεται ότι το κίνημα ανακάμπτει. Στόχος είναι να φτάσουμε σε διψήφια ποσοστά, κάτι το οποίο δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Θεωρώ ότι αυτό θα φανεί και στις βουλευτικές εκλογές που κατά την άποψή μου θα διεξαχθούν μέσα στο 2022.»

«Κλείνοντας να σου ευχηθώ καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2022 με πολλές επιτυχίες στον προσωπικό σου τομέα».

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε Σπύρο και να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την υγειονομική κρίση που πλήττει την χώρα και καλές γιορτές σε όλες και όλους».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τεύχος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”.