1
Ένα σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο και εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα το ξημέρωμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή των Αλυκών και το οποίο όχι απλά και μόνο θαυμασαν, αλλά φρόντισαν και να το απαθανατίσουν.
Ωστόσο, μεγάλα ήταν και τα προβλήματα που προκάλεσε στο νησί με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα, ξερίζωσε δέντρα, έκοψε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος ενώ σήκωσε στέγες, τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά από καταστήματα. Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα. Επίσης, πέρασε και από το Σκουλικάδο, ξεριζώνοντας δέντρα και σηκώνοντας σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους προκλήθηκαν και στην πόλη, ενώ διακοπή στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στον Αγαλά, τη Λιθακιά και το Βασιλικό.
Η ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου πλήττεται πιο συχνά από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας από ανεμοστρόβιλους, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κάνουν λόγο για ελληνικό “Τρίγωνο των Βερμούδων”. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εδώ και αρκετά χρόνια καταδεικνύουν πως σε αυτή τη ζώνη υπάρχει ένας εκρηκτικός συνδυασμός μετεωρολογικών φαινομένων τα οποία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες εμφάνισης ισχυρών ανεμοστρόβιλων. Συνεπώς, τέτοια φαινόμενα θα κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια./imerazante.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *