Ανοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα, χωρίς στην ουσία να λειτουργήσει ποτέ το click in shop που είχε προαναγγελθεί. Δίωρο περιθώριο θα έχουν οι καταναλωτές για τα ψώνια με απαραίτητη προϋπόθεση το SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news4health, Το χρονικό όριο των δύο ωρών ωστόσο με SMS στο 13033 θα υφίσταται από Δευτέρα. Συνεπώς ελεύθερα τα ψώνια στα καταστήματα και χωρίς ραντεβού από Δευτέρα ενώ το ερώτημα παραμένει για το τι θα γίνει στα εμπορικά κέντρα.

Για την είσοδο στο κατάστηματα θα ισχύει ο περιορισμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος, θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ενώ για να ψωνίσουν οι καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Στις «κόκκινες περιοχές», οι οποίες προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με click away.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια. Πάντως, οι ειδικοί, στη διάρκεια της συνεδρίασής του επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τα αυξημένα τεστ.

Οι επισημες ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση και για ανοιχτές εκκλησίες από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για λειτουργίες με κόσμο, πάντα με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *