ααα
Το κατάστημα της Prada μέσα στην έρημο
Στο δυτικό Τέξας, νότια της πόλης Van Horn και στη μέση της ερήμου Chihuahuan υπάρχει κάτι που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό: ένα κατάστημα της γνωστής εταιρείας Prada. Ωστόσο οι περαστικοί το βλέπουν πραγματικά σαν όαση (σε περίπτωση που ονειρεύτηκαν να αγοράσουν κάτι) μιας και δε μπορούν να αγοράσουν το οτιδήποτε καθώς στέκει εκεί σαν έργο τέχνης από δύο Σκανδιναβούς καλλιτέχνες, τους Elmgreen και Dragset. Στη βιτρίνα μπορεί να δει κανείς παπούτσια και τσάντες από παλαιότερη συλλογή της εταιρείας και το κτίριο είναι κατασκευασμένο με τα απαραίτητα υλικά ώστε να μη μπορεί κάποιος να το διαρρήξει με ευκολία. Η πιο κοντινή πόλη βρίσκεται 60 μίλια από εκεί.
ακολυθα
Η γιγαντιαία κολοκύθα στην Ιαπωνία
Παρά το μικρό της μέγεθος (μόλις 5 τετραγωνικά μίλια), η Naoshima είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία της σύγχρονης μοντέρνας τέχνης. Ήταν το 1992 όταν ένας Ιάπωνας μεγιστάνας θέλησε να μετατρέψει την περιοχή από ένα νησί στο οποίο η κύρια ασχολία ήταν η αλιεία, σε ένα διεθνές κέντρο τέχνης. Μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν διάφορες μορφές τέχνης ξεφύτρωσαν στο νησί, ενώ το 2010 ήρθε η επιβεβαίωση ότι πλέον η περιοχή συγκαταλέγεται μέσα στα σημαντικότερα κέντρα τέχνης της Ιαπωνίας, καθώς συμπεριλήφθηκε στο φεστιβάλ τέχνης «Setouchi Triennale». Το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται κάθε τρία χρόνια σε 12 νησιά με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων κατοίκων.
ανησι
Το τροπικό νησί στη Γερμανίας
Κι όμως, καλά βλέπετε. 48 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, κοντά στο αεροδρόμιο του Brandenburg υπάρχει αυτός ο επίγειος παράδεισος. Διαθέτει ένα τροπικό δάσος με 50.000 φυτά, μια πισίνα 140 μέτρων, μια λιμνοθάλασσα με σιντριβάνια και νεροτσουλήθρες και μια παραλία 200 μέτρων!
Το μνημείο του τρελού αλόγου στις Η.Π.Α.
α αλογο
Αυτό το εντυπωσιακό θέαμα αντικρίζει όποιος επισκέπτεται το βουνό Thunderhead στην Νότια Ντακότα. Το έργο ξεκίνησε το 1948 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Με την ολοκλήρωσή του θα απεικονίζεται ένας έφιππος άντρας, ινδιάνος πολεμιστής, πάνω σε ένα άλογο. Θα είναι το μεγαλύτερο γλυπτό του κόσμου με ύψος 172 μέτρων και μήκος 195 μέτρων. Το κεφάλι του αλόγου έχει ύψος 26,7 και πλάτος 18 μέτρα. Ο γλύπτης που άρχισε το έργο, ο Κόρτσακ Ζολκόβσκι, πέθανε το 1982 και οι εργασίες συνεχίζονται με την βοήθεια της γυναίκας του.
proorismoi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *