Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Μια 80χρονη κατέληξε στη φυλακή διότι… τάιζε αδέσποτες γάτες! Ευτυχώς, σήμερα, και μετά από 9 μέρες εγκλεισμού της, αποφυλακίστηκε… Κι αν, στην εποχή της μη φυλάκισης ούτε για μια ημέρα σεσημασμένων κακοποιών που επαναλαμβάνουν τα ίδια αδικήματα, σας κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός, διαβάστε την αιτία της φυλάκισης:
Η 80χρονη καταδικάστηκε για το «αμάρτημα» της με πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να το πληρώσει, κι έτσι ακολουθήθηκε η… τυπική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «αδίκημα», που αποτελεί «υγειονομική παράβαση» έπειτα από σχετική καταγγελία των γειτόνων της, τελέστηκε το… 2007, σε μια γειτονιά του Πειραιά. Τότε η ηλικιωμένη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή, αλλά η απόφαση ενεργοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, όταν η ίδια παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα για δικό της λόγο.
Αποφυλακίστηκε, δε, έπειτα από 9 μέρες, λόγω των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου!
Διαβάστε την υπόθεση στη σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:
«Προς:
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κ. Μ. Καλογήρου
ΘΕΜΑ: Έκκληση αποφυλάκισης ηλικιωμένης που καταδικάστηκε επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το συμβάν φυλάκισης ηλικιωμένης γυναίκας, συγκεκριμένα 80χρονης γερόντισσας, που ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των αδυνάτων από πολλές απόψεις πολιτών, καθώς είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 1.000,00 ευρώ μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η πράξη της φυλάκισης έγινε για λόγους τήρησης της τυπικής δικαιοδοτικής διαδικασίας πλην όμως αυτή προσκρούει καταφανώς στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας και όχι μόνο, διερωτόμαστε αν έχει παντελώς ξεχαστεί ο λόγος ύπαρξης των νόμων, αν έχει παντελώς ξεχαστεί η ετυμολογία της λέξης «δικαιοσύνη», η δικαιοσύνη ως ιδέα, η δικαιοσύνη ως δημόσια Αρχή και σκοπός που δρα κυρίως διορθωτικά, η δικαιοσύνη ως ιδανικό που συνυπολογίζει τους κινδύνους και ωφέλειες σε μια κοινωνία, η δικαιοσύνη με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο απονομής της .
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εγκληματίες κατά των ζώων που εμφανώς παρανομούν αλλά διαφεύγουν της δικαιοσύνης, συλλαμβάνεται μία ηλικιωμένη που προφανώς ορμώμενη από την ευαισθησία της ταΐζει αδέσποτες γάτες, χωρίς να είναι σε θέση να μπορεί επακριβώς να ερμηνεύσει και να τηρήσει το νόμο.
Ένα εύκολο θύμα προς χαρακτηρισμό παρανόμου κι επίσης εύκολο θύμα εφαρμογής του νόμου κατά γράμμα. Δεν θα έπρεπε η δικαιοσύνη της σύγχρονης Ελλάδας να θυμίζει εμμονικές τακτικές «Ιαβέρη».
Αναρωτιόμαστε επίσης πόσο σύννομη μπορεί να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την γυναίκα αυτή , όταν η νομοθεσία μας επιτρέπει την σίτιση αδέσποτων ζώων και η ηθική μας το επιβάλλει .
Παρακαλούμε θερμά, ευελπιστώντας στην απόλυτη κατανόησή του γεγονότος, για τις ενέργειές σας για την άμεση αποφυλάκιση και αποκατάσταση της ηλικιωμένης, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή της «νομικής δικαιοσύνης», είναι εμφανώς άδικη και προσβάλλει την ηθική και την κοινωνία μας.
Με τιμή
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»
http://koinoniki.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *