agrotes-3-702x336
Στο χείλος του γκρεμού Αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα στο λόγω οφειλών στον ΟΓΑ
Με κατασχέσεις απειλούνται χιλιάδες αγρότες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ. Ήδη προς τις τράπεζες έχουν σταλεί ειδοποιητήρια για δεσμεύσεις λογαριασμών, ενώ τη ίδια ώρα κινδυνεύουν και οι επιδοτήσεις! Να σημειωθεί πως σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας χιλιάδες αγρότες έχασαν τις ρυθμίσεις χρεών που είχαν κάνει. Με κατάσχεση απειλούνται αρχικά όσοι αγρότες έχουν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί ήδη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) το οποίο με τη σειρά του κίνησε τη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Ειδοποιητήρια για δεσμεύσεις λογαριασμών – Κίνδυνος και για τις επιδοτήσεις
asfasfasfΟ Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, επισήμανε μιλώντας για το θέμα στη «Σ» ότι «σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν ήδη παραληφθεί από αγρότες 70.000 ειδοποιητήρια για παλαιότερες οφειλές, αλλά και για οφειλές του τρέχοντος εξαμήνου. Έχουμε παραλάβει ειδοποιητήρια μέσω των οποίων μας ζητάνε αναδρομικά χρήματα από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 με αύξηση 30% των ασφαλιστικών εισφορών. Το 50% των αγροτών πανελλαδικά δεν έχουν πληρώσει γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ο λόγος είναι ότι έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, έχει μειωθεί η τιμή των προϊόντων μας, έχουν καταγραφεί περικοπές ενισχύσεων κ.α. Μεταξύ των αγροτών αυτών είναι και Αιτωλοακαρνάνες».
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κοτοπούλης αύριο στην Αμφιλοχία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα, αλλά και γενικότερα για άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα.
sinidisi

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *