ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

adedy_den_antexoume_966036496
Γενική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα να απεργούν.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.« Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.
Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
Λουκέτο» στο Δημόσιο
Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα Απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.
48ωρη απεργία της ΠΝΟ
Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετά την “άκαρπη” όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.
Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.
Νοσοκομεία
Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
ΟΤΟΕ – Τράπεζες
Τη συμμετοχή του στην 24άωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.
Απεργία και στα καταστήματα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνει στα μέλη του, τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης, από τις 9-12 το πρωί της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
ΟΑΣΘ
Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.
Πανεπιστήμια
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.
Απεργιακή κινητοποίηση προανήγγειλε για τις 8 Δεκεμβρίου και το ΠΑΜΕ, καλώντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, συνδικάτα, φορείς και λαϊκές επιτροπές να συμμετάσχουν σε αυτή. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.00 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ προσυγκεντρώσεςι θα γίνουν στις 9.30 στα εξής σημεία:
Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Τύπου – Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών,
Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών – Τεχνιτών, Επισιτισμού – Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών- στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Κεντρικού τομέα Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας από την περιοχή των Μεσογείων. Ο σύλλογος επαγγελματιών Α’ Αθήνας και τα κλαδικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων – ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ
Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας και Βόρειου Τομέα Αθήνας
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Νότιου τομέα της Αθήνας.
madata

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *