Προκλητικές κινήσεις από αλβανικό εθνικιστικό κίνημα εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου

Το εξτρεμιστικό εθνικιστικό κίνημα “Boys of Labëria” πραγματοποίησε μία ακόμη προβοκατόρικη κίνηση, που προκαλεί οργή και αγανάκτηση για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, έκαψε τη σημαία της Βόρειας Ηπείρου στο νεκροταφείο της Κλεισούρας, στην περιοχή που βρίσκεται το νεκροταφείο που είναι ενταφιασμένοι 21 Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν μαρτυρικά κατά τη διάρκεια του ιταλο-ελληνικού πολέμου.

Εκτός από το προκλητικό περιστατικό του εμπρησμού της σημαίας, οι εθνικιστές Αλβανοί, φαίνεται πως δήλωσαν επίσης ότι τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο μπροστινό μέρος του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, ένα από τα κύρια κέντρα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες ενέργειες πραγματοποιούνται εναντίον του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Παρά το ότι είναι αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, τόσο το Αλβανικό κράτος όσο και δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εξτρεμιστικές οργανώσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν κάθε τι το ελληνικό.

Οι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο υφίστανται διακρίσεις καθημερινά. Επίσης η Αλβανία, όχι μόνο δεν τους προστατεύει από την παρενόχληση που υφίστανται από την αστυνομία και τους Αλβανούς υπερεθνικιστές, αλλά γίνεται και προσπάθεια να κατασχέσουν τις περιουσίες τους χωρίς αποζημίωση και να γίνει αφαίρεση δίγλωσσων σημείων.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress