Μοιάζει με εξωτικό νησί, όνειρο του κάθε ταλαίπωρου που σκέφτεται τις διακοπές. Όμως δεν είναι ένα νησί όπως όλα τ’ άλλα! Το νησί, των φιδιών όπως το ονομάζουν ή Ilha de Queimada Grande στην Βραζιλία, όπως είναι το κανονικό του όνομα δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος αλλά η κόλαση η ίδια.
Βρίσκεται μόλις 32 χιλιόμετρα από τις ακτές του Σαο Πάολο στην Βραζιλία. Και κάτοικοί του είναι 4.000 από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου.
Και δικαίως, αφού η χρυσή οχιά μπορεί να επιτεθεί σε πουλιά την ώρα που πετούν ενώ αν επιτεθεί και δαγκώσει άνθρωπο το δηλητήριό της θα λιώσει την σάρκα του!
Η κατάσταση στο νησί είναι τόσο επικίνδυνη που έχει απαγορευθεί σε οποιονδήποτε να το επισκεφθεί από τις αρχές.
Να σημειωθεί επίσης ότι η θανατηφόρος οχιά με την επιστημονική ονομασία Bothrops insularis έχει εντοπισθεί μόνο στο συγκεκριμένο νησί.
Στο νησί πηγαίνουν κατά καιρούς μόνο επιστήμονες αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας προκειμένου να ελέγξει έναν φάρο που υπάρχει εκεί.
Γιατί όμως είναι τόσο δηλητηριώδης;

Η αλήθεια είναι ότι παραμένει ένα μυστήριο. Μια θεωρία είναι ότι πριν από 11.000 χρόνια, όταν ανέβηκε το επίπεδο της θάλασσας αποκολλήθηκε ένα κομμάτι γης από την ηπειρωτική Βραζιλία και δημιουργήθηκε το νησί. Όμως, εκεί τα φίδια είχαν ελάχιστους τρόπους να τραφούν. Ενας από αυτούς ήταν τα αποδημητικά πουλιά. Όμως, το πρόβλημα με τα φίδια είναι ότι το δηλητήριό τους δεν δρα αμέσως τις περισσότερες φορές. Μπορεί να χρειαστεί και μέρες. Έτσι, ήταν δώρο άδωρον η επίθεση στα περαστικά πουλιά. Πετούσαν μακριά και πέθαιναν μετά από πολλές ώρες. Γι’ αυτό, όπως λένε επιστήμονες τα φίδια εξέλιξαν το δηλητήριό τους σε ένα θανατηφόρο μείγμα το οποίο δρα ακαριαία.
Είναι πέντε φορές πιο δυνατό από το δηλητήριο άλλων φιδιών και μπορεί ακόμα και να λιώσει την ανθρώπινη σάρκα.
Οι μύθοι που συνοδεύουν το νησί
Μια ιστορία κάνει λόγο για έναν ψαρά ο οποίος έμεινε χωρίς μηχανή στην βάρκα του. Μη γνωρίζοντας την ύπαρξη της οχιάς στο νησί, άρχισε να περιπλανιέται. Όταν τον βρήκαν ήταν αργά. Τον βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος και είχε παντού δαγκωματιές από οχιές.
Μια άλλη ιστορία λέει για έναν φαροφύλακα ο οποίος πήγε να κατοικήσει στο νησί με την οικογένειά του. Φήμες λένε ότι τα φίδια επιτέθηκαν στον φάρο μπαίνοντας από παντού. Η οικογένεια βγήκε τρέχοντας για να σωθεί και αργότερα βρήκαν τα πτώματά τους σε διάφορα σημεία του νησιού.
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *