Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αθανάσιος Κασόλας μας ενημερώνει ότι, με την υπ. αριθμ. 50664/19-07-2024 (ΑΔΑ: Ψ94Τ64ΜΤΛ6-ΡΟΦ) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικων με θέμα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» εντάχθηκε η πράξη  στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025», στον άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 150.000,00 € και με συμμετοχή του δήμου Άκτιου Βόνιτσας  ποσού 40000€ συνολικά 190000€.

Η απόφαση αυτή αποτελεί  αρωγό της  προσπάθειας που καταβάλει  η νέα Δημοτική Αρχή  για την αναβάθμιση των χωριών και για την προώθηση έργων υποδομής που έχουν ανάγκη τα χωριά του Δήμου μας γιατί μας ενδιαφέρουν τα χωριά μας και όχι μόνο οι μεγάλοι οικισμοί.

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την πράξη αυτή τον κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα Γενικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κ. Θεόδωρο Λιβάνιο Υπουργό Εσωτερικών καθώς και τον κ. Βασίλη Σπανάκη Υφυπουργό Εσωτερικών.
Τέλος, με την ένταξη του έργου αυτού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επρόκειτο να αποκατασταθούν δημοτικοί  δρόμοι στην Τοπική Κοινότητα Τρύφου αλλά και Δρυμού επί των οποίων είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές.

 

 

 

 

 

Από xiromeropress