Σήμερα, (6-2-2016) και ώρα 12.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΝΤΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής Αγρινίου, κ. Γεώργιος ΜΕΛΙΑΔΗΣ, ο Αναπληρωτής Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας, κ. ΣΤΟΥΠΑΣ Θεόδωρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, κ. Δημήτριος ΜΙΧΑΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, κ. Δημήτριος Ραυτογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος ΤΑΜΠΑΣΗΣ.
Επιπλέον, παρέστησαν όλοι οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, η σύζυγος, οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.
Παράλληλα, κατά την τελετή αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο, το Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η απονομή του Μεταλλίου στον τιμώμενο Αστυνομικό.







Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Ανθυπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα πριν δυο έτη περίπου, ο Ανθυπαστυνόμος ΚΟΝΤΟΣ Σπυριδώνας, με πράξη αυτοθυσίας, εξέθεσε αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη πραγμάτωση πνιγμού λουόμενου άνδρα, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του και κολύμπησε, άμεσα, μεγάλη απόσταση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, (βροχόπτωση και μεγάλος κυματισμός) διασώζοντας τον.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *