Για ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟ κάνει λόγο στο LamiaNOW.gr, η γνωστή δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Νάντια Β. Γώγουλου, που χειρίστηκε την υπόθεση για πρώτη φορά στο 2ο Βαθμό!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας (δικάζον σε 2ο Βαθμό ) ανέτρεψε πλήρως την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας κάνοντας δεκτό τον λόγο της έφεσης περί πλημμελούς εκτίμησης αποδείξεων και του Νόμου που προέβαλε ο δανειολήπτης με την έφεσή του.

Αν και το πρωτόβαθμιο Δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτησή του για ρύθμιση των οφειλών του με τον Ν. 3869/2010 με την αιτιολογία της δόλιας περιέλευσης σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής , το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έκανε λόγο για μη ύπαρξη, σε καμία περίπτωση , τέτοιου λόγου αντιθέτως στηρίχθηκε στα πραγματικά γεγονότα και στα ισχυρά αποδεικτικά μέσα που προσκόμισε η πληρεξούσια Δικηγόρος του δανειολήπτη και έκανε δεκτή την έφεσή του.

Πρόκειται για έναν δανειολήπτη από την περιοχή του Δ.Δ. Κόμματος Λαμίας με 4μελή οικογένεια ο οποίος είχε συμβληθεί σε δάνεια ως οφειλέτης και ως εγγυητής που άγγιξαν με την τοκοφορία το ποσό των 466.299,45 ευρώ κατά την ημέρα συζήτησης της αίτησής του , για τα οποία οι δόσεις του ορίστηκαν μηδενικές λόγω της πραγματικής οικονομικής του αδυναμίας ενώ ταυτόχρονα διασώθηκε όλη η ακίνητη περιουσία του και το όχημά του.

Για ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟ κάνει λόγο η γνωστή δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Νάντια Β. Γώγουλου, που χειρίστηκε την υπόθεση για πρώτη φορά στο 2ο Βαθμό!

«Ο άνθρωπος αυτός πριν ένα χρόνο ήρθε στο δικηγορικό γραφείο μου , δείχνοντάς μου την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου με βαθιά θλίψη και άγχος. Ανέλαβα για πρώτη φορά την υπόθεσή του στο 2ο βαθμό , χαράξαμε τους νομικούς μας ισχυρισμούς με δουλειά και λεπτομέρεια και πείσαμε το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο για την πραγματική του αδυναμία και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε πλήρως και νιώθω βαθύτατη ικανοποίηση για αυτό , γιατί το χρέος που χαρίστηκε πραγματικά εντυπωσιάζει. Και θέλω με την ευκαιρία να περάσω και το μήνυμα ότι το νομικό μας σύστημα , ο νομικός μας πολιτισμός προβλέπει τους βαθμούς δικαιοδοσίας ώστε να δίδεται η δυνατότητα στον πολίτη να αποδείξει το δίκαιο του, πράγμα που αποδεικνύεται στην πράξη.»

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *