Την δεκαετία του 1990, καθολικό αίτημα για την Ήπειρο ήταν η άρση της απομόνωσης.. Ήταν τότε που για να φτάσει κάποιος στη Θεσσαλονίκη είχε μπροστά του την Κατάρα και να ταξιδέψει προς την Αθήνα, χρειάζονταν ούριο άνεμο στο Ρίο- Αντίρριο!

Ήταν τα χρόνια όπου μπήκαν οι βάσεις για τα μεγάλα έργα που σήμερα απολαμβάνουμε, κυρίως δε για την Εγνατία Οδό…
Την δεκαετία του 2000, με δρομολογημένους τους οδικούς άξονες και την σιδηροδρομική σύνδεση να περιλαμβάνεται και πάλι στους σχεδιασμούς, μπήκε στις συζητήσεις η έλευση φυσικού αερίου. Καθολικό και πάλι αίτημα… Η Ήπειρος ενεργειακό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Ο ελληνοιταλικός αγωγός μελετήθηκε, ήταν να περάσει στην κατασκευή, αλλά εκτροχιάστηκε όπως συνέβη και με την σιδηροδρομική σύνδεση.
Μετά ήρθε το μνημόνιο..
Οι προτεραιότητες ανατράπηκαν.. Και φαίνεται ότι τα οράματα μίκρυναν..
Τα Γιάννινα, είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο οδικών αξόνων.. Η Ήπειρος, δεν είναι στην απομόνωση, αλλά βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Πέρα από τους αυτοκινητόδρομους, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας κι ένα δεύτερο που μπορεί να αναπτυχθεί, αποτελεί πύλη για την Ευρώπη και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κέντρο των Δυτικών Βαλκανίων..
Διαθέτει ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο για το οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι… Ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο…
Διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό πλούτο!
Είναι η Ήπειρος του 2017.. Είναι τα Γιάννινα του 2017..
Σ’ αυτόν τον τόπο λοιπόν, τον τόπο μας, το όραμα δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια δεξαμενή καυσίμων! Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες δεν μπορούν να εξαντλούνται σε μια δεξαμενή καυσίμων…
Είναι πολύ λίγο για να είμαστε ικανοποιημένοι..
Οι τοπικοί φορείς μπορεί να πανηγυρίζουν γιατί ένα πρόβλημα λύνεται.. Δεν λύθηκε ακόμη. Το διεκδίκησαν, το πέτυχαν και μπράβο τους!
Αλλά το αύριο της Ηπείρου και το όραμα για τα Γιάννινα του μέλλοντος δεν χωράνε σε μια δεξαμενή καυσίμων!
Βάσω Σκουλίκα
epiruspost.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *