Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, μετά από ερώτηση του Συμβούλου Κώστα Ζώη για το έργο της συντήρησης και βελτίωσης της ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων κοντά σε Νεάπολη – Στράτο, είχε τεθεί και το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης της γέφυρας του Αχελώου.

Είχε δοθεί η εντύπωση πως στην εργολαβία δεν περιλαμβάνεται η ασφαλτόστρωση της γέφυρας του Αχελώου, κάτι που όπως φαίνεται λανθασμένα, υποστήριξε και ο Γιώργος Παπαναστασίου.

«Είχαμε διαβεβαιώσεις πως στο έργο που εκτελείται περιλαμβάνεται και η ασφαλτόστρωση της γέφυρας του Αχελώου. Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν κι έτσι χρειάζεται κάποια συμπληρωματική παρέμβαση. Προφανώς θα την κάνουν ώστε να ανακατασκευαστεί ο τάπητας στη γέφυρα που είναι πολύ επικίνδυνος,  δεν έχει απορροή υδάτων, δεν έχει τίποτα…», είπε συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος.

Οι αναφορές του αυτές , προκάλεσαν την εύλογη απορία αλλά και την δυσαρέσκεια μελών της πρώην περιφερειακής αρχής, που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Αυτό γιατί , όπως επισημαίνουν ο Γ. Παπαναστασίου, δεν είπε την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει και από τα παρακάτω έγγραφα, μέσα στην εργολαβία και την τεχνική περιγραφή του έργου, περιλαμβάνονται οι ασφαλτικές εργασίες και στην γέφυρα του Αχελώου και συγκεκριμένα στο 77+850 χιλιόμετρο και σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Τώρα, γιατί ο κ. Παπαναστασίου επέλεξε να διαστρεβλώσει τα πράγματα, είναι άξιο αναφοράς. «Εάν δεν γνώριζε, όφειλε να ρωτήσει, ώστε να μην εκτίθεται», λένε χαρακτηριστικά πηγές που έχουν γνώση του αντικειμένου του έργου.

Τα έγγραφα:

 

agriniopress.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *