Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποκτήσετε σήμερα ένα οικογενειακό SUV με τιμή κάτω από 16.000 ευρώ; Δείτε τα 5 φθηνότερα μοντέλα του είδους που θα βρείτε στην αγορά.

Η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV έχει πάρει τα ηνία στην προτίμηση των αγοραστών έναντι των παραδοσιακών μικρομεσαίων χάτσμπακ –και όχι μόνο, ως η πιο δημοφιλής για όποιον ψάχνει ένα αυτοκίνητο «οικογενειακών» αναγκών.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν στη γκάμα τους ένα μοντέλο του είδους, ανταποκρινόμενοι φυσικά στα «θέλω» του κοινού που δείχνει πλέον σαφέστατη προτίμηση στην αγορά ενός υπερυψωμένου αυτοκινήτου των διαστάσεων των μικρομεσαίων SUV.

Τιμολογιακά, ανάλογα με το μοντέλο, το μοτέρ, τον εξοπλισμό κ.ο.κ. το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τις 25.000-30.000 ευρώ, όμως δεν λείπουν και οι επιλογές εκείνες που μπορούν να αποκτηθούν με μια τιμή κοντά ή ακόμη και κάτω από τα 20.000 ευρώ. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, οι οποίες συνθέτουν και την 5άδα των φθηνότερων επιλογών της κατηγορίας.

  1. Dacia Duster 1.3 130hp 4X2: 15.980 ευρώ

Με αρχική τιμή κάτω από 16.000 ευρώ, το Dacia Duster 1.3 lt. 130hp – Είναι το φθηνότερο οικογενειακό SUV της αγοράς. Το μοντέλο της Dacia βρίσκεται ήδη στη 2η γενιά του διαθέτοντας μεταξύ άλλων μια μοντέρνα εμφάνιση, ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά και εργονομικά εσωτερικό, ενώ επιπλέον έχει και πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους.

Ο 1.300άρης turbo κινητήρας βενζίνης του Duster έρχεται ως αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ Renault και Daimler. Η ονομαστική του απόδοση είναι 130 ίππους και, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις. Η μέση κατανάλωση είναι 5.3 lt./100 km με βάση τον κύκλο WLTP. Από πλευράς στησίματος, το Duster δίνει έμφαση στην άνεση.

Εξοπλισμός (Sportive): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, σύστημα πολυμέσων με Media Nav Evo, cruise control, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες στάθμευσης

  1. Mitsubishi ASX 1.6: 17.170 ευρώ

Το Mitsubishi ASX κοστίζει στη χώρα μας 17.170 ευρώ στην αρχική του έκδοση Inform 4Χ2, όντας το 2ο πιο φθηνό οικογενειακό SUV της αγοράς. Το ιαπωνικό μοντέλο που έχει ανανεωθεί εκ νέου προ διετίας από τη Mitsubishi, διαθέτει όμορφη εμφάνιση, εργονομικό εσωτερικό, αλλά και πολύ καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτ-μπαγκάζ 406 lt.).

Η Mitsubishi προσφέρει το ASX στη χώρα μας με τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο κινητήρα βενζίνης των 117 ίππων. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει καλές επιδόσεις (π.χ. 0-100 km/h σε 11.5 sec). Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η ιαπωνική φίρμα με βάση τον κύκλο WLTP, είναι 6.8 lt./100 km.

Εξοπλισμός (Inform): ESP, Hill Start Assist, 7 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

  1. Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS: 19.500 ευρώ

To Skoda Karoq διατηρεί σήμερα στη χώρα μας μια τιμή κάτω από 20.000 ευρώ στην πρώτη του έκδοση Comfort, με τον 1.000άρι TSI κινητήρα βενζίνης των 116 ίππων. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και καταφέρνει να κινεί σε καλούς ρυθμούς το Karoq. Παράλληλα, παρά την 3κύλινδρη φύση του, παραμένει πολιτισμένο σε λειτουργία και με χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Το Karoq διατηρεί στο δρόμο μια άκρως ασφαλή οδική συμπεριφορά, με πολύ καλά στοιχεία άνεσης. Στο εσωτερικό, έως και 5 ενήλικες θα βρουν χωρίς πρόβλημα θέση, έχοντας στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 521 λίτρων (580 λτ. με το συρόμενο πίσω κάθισμα τραβηγμένο εμπρός). Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Εξοπλισμός (Comfort): ESP, Hill Ηold, Front Assist, Multi-Collision Brake, 7 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

  1. Renault Kadjar 1.3 TCe 140 PS: 19.790 ευρώ

Σε πολύ καλές τιμές προσφέρεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το πρόσφατα ανανεωμένο Renault Kadjar, με την αρχική του έκδοση 1.3 TCe 140 PS Authentic να είναι ένα από τα λίγα μικρομεσαία SUV που κοστίζουν κάτω από 20.000 ευρώ. Το Kadjar κατά την ανανέωσή του έχει λάβει μια «φρεσκαρισμένη» εμφάνιση, αλλά και ένα εσωτερικό με μεγαλύτερη οθόνη αφής και ενισχυμένα στοιχεία ποιότητας.

To Kadjar εφοδιάζεται με τον νεότερο 1.300άρη turbo κινητήρα βενζίνης της Renault. Η απόδοση του μοτέρ αυτού είναι 140 ίπποι και, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέρει 0-100 km/h σε 10,4 sec (τελική ταχύτητα 203 km/h). Στο δρόμο, το Kadjar δίνει έμφαση στην άνεση, χωρίς να αφήνει στην άκρη την ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Εξοπλισμός (Authentic): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control

  1. Nissan Qashqai 1.3 turbo 140 PS: 20.490 ευρώ

Το best-seller SUV της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας, το Nissan Qashqai, διατίθεται με τον 1.300άρη turbo κινητήρα βενζίνης των 140 ίππων και στην άκρως συμφέρουσα τιμή των 20.490 ευρώ. Το Qashqai με αυτό το μοτέρ επιτυγχάνει καλές επιδόσεις (π.χ. 0-100 km/h σε 10,5 sec), ενώ παράλληλα διατηρεί μια συμπεριφορά στο δρόμο που ισορροπεί επιτυχημένα ανάμεσα στην άνεση και την οδική ασφάλεια.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Qashqai, ξεχωρίζουμε την αρκετά καλή εξοπλιστική απόδοση της αρχικής του έκδοσης Energy, όπου περιλαμβάνει παραπάνω στοιχεία από τα απλώς απαραίτητα. Στο εσωτερικό του, το μοντέλο της Nissan διατηρείται ποιοτικό, με καλούς χώρους, αλλά και με μη επιβαρυμένη εργονομία.

Εξοπλισμός (Energy): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control

Πηγή: newsautomakeleio.gr

Από xiromeropress