Εδώ και 80 χρόνια μεγαλώνει τα δικά της ζώα, παράγοντας υψηλής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα

Η Familyfarm είναι η μοναδική ελληνική καθετοποιημένη επιχείρηση για την παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας και βρίσκεται στον κάμπο της Θεσσαλίας, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 80 χρόνια, μεγαλώνει τα δικά της ζώα, παράγοντας υψηλής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα, ενώ στο γάλα αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα εκτροφής προβάτων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ.
Διαθέτει δικούς της αγρούς για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, δικά της πρόβατα για την παραγωγή βιολογικού γάλακτος και δικό της τυροκομείο για την παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτόν το σύνολο των παραμέτρων της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι έως το τελικό προϊόν. Και επειδή οι αριθμοί, όσο κι αν ζαλίζουν, λένε πάντα την αλήθεια, σημειώστε τα εξής: Η φάρμα, μαζί με τους συνεργαζόμενους με αυτήν παραγωγούς, διαθέτει 5.000 στρέμματα βοσκοτόπια, 2.000 στρέμματα καλλιέργειας παραγωγής βιολογικών ζωοτροφών, παρασκευαστήριο ζωοτροφών, τρία ποιμνιοστάσια συνολικής δυναμικότητας 2.700 προβάτων για την παραγωγή βιολογικού γάλακτος, ένα ποιμνιοστάσιο εκτροφής αρνιών και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή επιστημονική κατάρτιση για τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου.
Το τυροκομείο, δυναμικότητας παραγωγής 5.500 τόνων γάλακτος ετησίως, είναι ένα καινούργιο εργοστάσιο κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Familyfarm με τις δικές της βιολογικές ζωοτροφές, το δικό της βιολογικό γάλα και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τυροκόμησης και συσκευασίας παράγει τη βιολογική της φέτα ΠΟΠ, προστατευόμενης ονομασίας προελεύσεως ΠΟΠ, από 100% πρόβειο βιολογικό γάλα. Φυσικά, παρασκευάζει και απλή φέτα, αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Το βιολογικό ανθότυρο ΠΟΠ Familyfarm παρασκευάζεται με προσθήκη πρόβειου γάλακτος ή κρέμας πρόβειου γάλακτος σε πρόβειο τυρόγαλο.
Το απλό ανθότυρο παρασκευάζεται με προσθήκη πρόβειου γάλακτος ή κρέμας πρόβειου γάλακτος σε αιγοπρόβειο τυρόγαλο. Τέλος, το γίδινο τυρί παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% γάλα κατσίκας.
πηγη .ypaithros.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *