1-52
Μετά τη διάλυση της ελληνικής dream team το 2008, η άρση βαρών δεν είχε διακρίσεις σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Οκτώ χρόνια αργότερα, μια νέα dream team στο αγώνισμα των δυνατών έχει δημιουργηθεί και ετοιμάζεται να σηκώσει τη μπάρα με πολλά κιλά και την ελληνική σημαία πιο ψηλά.
Η Εθνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο, με σταρ και μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο (-107κ.) και την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, τον Παύλο Μάμαλο βρίσκεται ήδη στο Ρίο, έτοιμη για να επιβεβαιώσει το τίτλο της νέας dream team.
Εκτός από τον Παύλο Μάμαλο, στην ομάδα βρίσκονται και οι βετεράνοι Νίκος Γκουντάνης (65κ.) και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (80κ.), που προστέθηκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή.
Την πολλά υποσχόμενη ομάδα συμπληρώνουν ο παλιός αθλητής του πόλο Κώστας Δήμου (+107κ.) που έχει πολλές πιθανότητες να ανεβεί στο βάθρο, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στα 54 κιλά, με σειρά διακρίσεων και μεταλλίων εντός και εκτός Ελλάδας, πρωταθλητής Ελλάδας από το 2010 έως το 2014 και ο μικρός της παρέας κάτοχος εθνικού ρεκόρ Πασχάλης Κουλούμογλου, επίσης στα 59 κιλά.
Η Ελλάδα στο Ρίο κατεβάζει πλήρη ομάδα σε όλες τις κατηγορίες και θα διεκδικήσει τουλάχιστον τρία μετάλλια. Το επίπεδο των Παραολυμπιακών είναι ιδιαίτερα υψηλό, όμως και τα μέλη της ελληνικής ομάδας ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Ιωαννίδης.
sportsfeed.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *