Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Υφυπουργό κύριο Γιώργο Αμυρά, βρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, 2 Ιουλίου, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα νεκρά ψάρια στην διώρυγα της Κλεοπάτρας.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου πήραν δείγματα από το νερό αλλά και από τα νεκρά ψάρια και θα γνωμοδοτήσουν σύντομα για το από τι προέρχεται ο θάνατος των κυπρίνων.

Το παρόν στην συνάντηση έδωσαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θανάσης Μαυρομμάτης και Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη Μιχάλης Γούδας, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Βίτσας Δημήτριος, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Νικολάου κ. Ανδρέας Φούντογλου, ο δημοτικος σύμβουλος Ευθύμιος Μυλωνιδης ο οποιος μάλιστα ηταν και αυτός που ανέδειξε το πρόβλημά, κάτοικοι της περιοχής και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν και δεν είναι η πρώτη φορά τονίζοντας μάλιστα ότι μία από τις βασικές αιτίες που παρατηρείτε είναι το γεγονός ότι οι πόρτες (φράγμα) στην διώρυγα οι οποίες είναι κατασκευασμένες από το 1965 δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να είναι πάντα ανοιχτές.

Μάλιστα ο κύριος Μυλωνιδης πρότεινε στον υπουργο να γίνει προσπάθεια ένταξης της λίμνης Βουλκαριας σε κάποιο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα ώστε να σωθεί απ την καταστροφη.

Η περιφερειακή αρχή από την άλλη δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ενεργήσει έτσι ώστε να φτιαχτεί επιτέλους το φράγμα και να μην παρατηρηθεί και πάλι στο μέλλον ανάλογο περιστατικό.

Πάντως σήμερα η κατάσταση και χάρη στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής η οποία ως υπεύθυνη για αυτά τα ζητήματα μερίμνησε και απομάκρυνε άμεσα τα νεκρά ψάρια, ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες καθώς είχε φύγει και η έντονη μυρωδιά από τα νεκρά ψάρια.

“Βρέθηκα σήμερα στη λίμνη της Βουλκαριάς στην Αιτωλοακαρνανία για να ενημερωθώ από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη και τον διευθυντή της Μοναδας Διαχειρισης Αμβρακικού, Δημήτρη Μπαρέλλο για το φαινόμενο μεγάλης ποσότητας νεκρών κυπρίνων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην διώρυγα Κλεοπάτρας”, τόνισε ο υφυπουργός.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *