Aνοίγει το 2024 το νέο 5άστερο Varko Bay Resort στην Αιτωλοακαρνανία, μια από τις πιο σημαντικές Στρατηγικές Επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα.

Η διαδικασία για την αδειοδώτηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης προχωράει με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη των εργασιών κατασκευής, που αναμένεται να διαρκέσουν 2 – 3 έτη. Το νέο resort αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί (άνευ απροόπτου) και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024.

Δείτε παρακάτω φωτό ρεαλιστικές εικόνες από το νέο 5άστερο resort.

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών. Περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικές (επιπλωμένες) κατοικίες.

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικές (επιπλωμένες) κατοικίες.

Το ξενοδοχείο μάλιστα έχει ήδη κλείσει με σήμα της αλυσίδας Accor. Συγκεκριμένα, θα αποτελεί το δεύτερο ξενοδοχείο Banyan Tree στην Ευρώπη (μετά το Angsana Corfu στην Κέρκυρα). Το σήμα Banyan Tree έχει ήδη 27 ξενοδοχεία σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν επίσης μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού έως 29 σκαφών, spa καθώς και ελικοδρόμιο / πεδίο προσγείωσης.

Το spa θα δημιουργηθεί σε περιοχή της έκτασης που υφίσταται μια φυσική κοιλότητα και θα είναι υπόσκαφο.

Γύρω από το spa θα αναπτυχθούν οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας μια υπό ενότητα δωματίων στο βόρειο τμήμα της έκτασης.

Κατά τη φάση της κατασκευής θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα δημιουργηθούν 30 θέσεις μόνιμης και 320 θέσεις εποχιακής εργασίας.

H επένδυση ανέρχεται σε 107,4 εκ. ευρώ και φορέας της είναι η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία RND Investments Greece.

Σημειώνεται ότι η επένδυση έχει υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων ήδη από τον Ιούλιο του 2020.

bizness.gr

Από xiromeropress