Μπορεί ο θόρυβος από τον τραγικό θάνατο της άτυχης Βρετανίδας στη Ροδόπη να έχει κοπάσει και μπορεί το πρώτο πόρισμα να κατέληξε στο ότι ο θάνατός προήλθε από επίθεση λύκων (εν αναμονή του τελικού πορίσματος), όμως έπρεπε να προκληθεί ένας βίαιος θάνατος για να αναδειχθούν, μεταξύ άλλων, κακές πρακτικές κτηνοτρόφων που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκυλιά για τη φύλαξη των κοπαδιών τους.
Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την περιοχή της Μαρώνειας, όπου βρήκε τον θάνατο η τουρίστρια πεζοπορώντας εκεί.
Όπως πληροφορούμαστε, με αφορμή τις έρευνες που ακολούθησαν του θανάτου της Βρετανίδας, έγινε έλεγχος και σε σκυλιά που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των κοπαδιών.
Στην ιδιοκτησία ενός κτηνοτρόφου που έχει μονάδα με ζώα στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας βρέθηκαν ποιμενικοί που δεν έφεραν την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση, δεν διέθεταν βιβλιάριο και δεν είχαν υποβληθεί στα απαραίτητα εμβόλια.
Το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε αυτήν την περίπτωση είναι βαρύ και ανέρχεται στο ποσό των 6.000 ευρώ.
Ποιμενικοί που κυκλοφορούν ανεμβολίαστοι και χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση, έχουν εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές της Ροδόπης κατόπιν ελέγχων που διενεργούνται τον τελευταίο χρόνο.
Η αυξητική τάση που παρατηρείται στην επιβολή προστίμων για σκυλιά κτηνοτρόφων, έχει άμεση σχέση με την αύξηση των καταγγελιών εκ μέρους πολιτών.
πηγη xronos.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *