Μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της Super League.
«Η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγαλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος» δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Υπό αυτό το πρόσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουμε επαφές με την ομοσπονδία, τις ποδοσφαιρικές ομάδας και τη Λίγκα. Είμαστε σε επαφή με την UEFA. Το πρωτάθλημα δεν θα ξαναξεκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο. Τις επόμενες ώρες θα κάνουμε κι άλλες ανακοινώσεις».
Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».
Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθ9ούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

πηγη madata.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *