Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο.
aaagefiras
Τι διαπιστώθηκε από την πρώτη αυτοψία…Κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νoμό, τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε πως λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στο Σαραντάπορο υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.
Στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Στην περιοχή αναμένεται να φθάσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Δρόμοι στα Γιάννενα μετατράπηκαν σε ποτάμιαραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο.
Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων μετά τη 01.00 τη νύχτα, με αποτέλεσμα απο τις μεγάλες ποσότητες νερού, οι δρόμοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μετατραπούν σε ποτάμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δωδώνης, την κεντρική λεωφόρο της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή, έξω απο την πύλη του κάστρου επι της Διονυσίου Φιλοσόφου και στην οδό Γαριβάλδη, όπου και απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων απο άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων που έσπευσαν στην περιοχή.
Παράλληλα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται για την αποκατάστασή τους. Μεγάλα τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν και χθες σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα Θεοδώριανα Αρτας το ύψος της βροχής έφτασε στα 98.8 χιλιοστά, στο Τρίστενο Ιωαννίνων στα 79.2 χιλιοστά, στο Μέτσοβο στα 68.4 χιλιοστά και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων στα 64.2 χιλιοστά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες…

www.linelife.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *