ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

paralies mesa (3)
Φυγή προς τις παραλίες προκάλεσε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα που έπληξε την Ελλάδα.
Οι οργανωμένες πλαζ και οι ελεύθερες παραλίες στην Αττική, τη Χαλκιδική την περιφέρεια και τα νησιά γέμισαν από κόσμο που αναζητούσε εν μέσω τριημέρου και καύσωνα, μία ανάσα δροσιάς αλλά και στιγμές χαλάρωσης.
Τα αστικά κέντρα άδειασαν. Το κέντρο της Αθήνας θυμίζε έρημη πόλη. Στους δρόμους συναντούσε κανείς μόνο γκρουπ τουριστών που περιδιάβαιναν τους άδειους δρόμους.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στις εξόδους της Αττικής προς τις παραλίες για να δροσιστούν και να περάσουν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς. Μάλιστα, σε πολλές πλαζ η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε ελεύθερη ξαπλώστρα.
Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο
paralies mesa (4)
Ο καύσωνας ανέβασε πάνω από τα όρια τις τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε 196 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στην Αγία Παρασκευή στα 206 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στο Μαρούσι στα 200 και στα Λιόσια στα 191 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Γέμισαν οι παραλίες στη Χαλκιδική
Πυκνή ροή οχημάτων παρατηρήθηκε την Κυριακή και στους δρόμους που οδηγούν στις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης, όπως αυτές της Επανομής και της Περαίας.
Αυξημένη, εξάλλου, κίνηση καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που «τίμησαν» τις ακτές της Πιερίας.
Οι δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα στους δρόμους.
real.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *