κερκρυρα
Τι κι αν το ημερολόγιο λέει 13 Ιουνίου; Οι ουρανοί άνοιξαν (πράγμα όχι.. σπάνιο για την Κέρκυρα) και η πρωινή καταιγίδα προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις για να βγάλει τα νερά από κτίρια, 10 αφορούσαν κατοικίες και υπόγεια κατοικιών και δύο αφορούσαν επιχειρήσεις.
Κομμάτια δρόμων αλλά και πεζόδρομοι (Σπηλιά, Γαρίτσα κ.α.) γέμισαν με νερό, με αποτέλεσμα να παραμείνουν για ώρες αδιάβατοι για ΙΧ και πεζούς, ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα και στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας με επίκεντρο χωριά τόσο στον Παντοκράτορα (π.χ. Σκριπερό) όσο και σε παράκτιες περιοχές (Παλαιοκαστρίτσα, Ύψος, Πάγοι).
Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου για τα δρομολόγια των 10.30 και 11.30 των πλοίων ανοιχτού τύπου που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα, ενώ κανονικά εκτελέσθηκαν στη συνέχεια αυτά με φέρρυ κλειστού τύπου.
Η γραμμή έχει πλέον ανοίξει για όλα τα πλοία, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η κρατική μηχανή για τυχόν επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μετά τη βελτίωση του μεσημεριού.
Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «έως αυτή την ώρα χρειάστηκαν οκτώ επεμβάσεις για αντλήσεις νερού και τέσσερις κοπές δέντρων».
Όπως ήταν φυσικό και το facebook πλημμύρισε από σχόλια χρηστών, με τους Κερκυραίους να αναφέρονται κυρίως στο καλοκαίρι που δεν “λέει να έρθει” αλλά και στις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά της Κέρκυρας. Δεν έλειψαν και τα σχόλια για την ανετοιμότητα του μηχανισμού να προλάβει τις ζημιές, αφού ήταν αναμενόμενη η καταιγίδα.
Πάντως, η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι της Δευτέρας και για βροχοπτώσεις την Τρίτη, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αρχική σελίδα –

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *