Σοκαρισμένοι έφυγαν από την Εφορία του Βόλου την προηγούμενη Τρίτη ένας άνδρας και μία γυναίκα 30 και 26 ετών αντίστοιχα,
Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, ο λόγος δεν ήταν οι οφειλές που είχαν προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά ένα νέο που έμαθαν από τα χείλη της υπαλλήλου και τους άλλαξε ολόκληρη τη ζωή.
Το ανδρόγυνο των ρομά είχε παντρευτεί εδώ και δέκα χρόνια και έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια. Μάλιστα έχει ήδη τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία πάσχουν από ποικίλες αναπηρίες.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε επισκέφθηκαν την ΔΟΥ, προκειμένου να τύχουν πλήρους απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας ως γονείς ανήλικων ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα, το δικαίωμα της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας των ανηλίκων αναπήρων, δύναται να παραχωρείται στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία του ανήλικου αναπήρου.
Η υπάλληλος της Εφορίας, πέρασε τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα και τότε αποκαλύφθηκε πως ο άνδρας και η γυναίκα είναι… αδέρφια! Μάλιστα, πρόκειται για αδέρφια που προέρχονται από την ίδια μητέρα, αλλά από διαφορετικό πατέρα.
Εμβρόντητοι και οι δύο από την είδηση, αποχώρησαν από τα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, αφού πλέον τα τέλη κυκλοφορίας είναι το τελευταίο πρόβλημα που τους απασχολεί…
.topontiki.gr

Από xiromeropress