%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82
Γαλούνης και Αποστολάκης απαντούν σε Φαρμάκη :
Είναι προτάσεις των δήμων τα έργα
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι δήμαρχοι Ξηρομέρου και Ακτίου- Βόνιτσας Γαλούνης Ερωτόκριτος και Αποστολάκης Γεώργιος απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης σχετικά με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν στην περιοχή του Ξηρομέρου από το «Ταμείο Μολυβιάτη». «Ειλικρινά αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μειώνει την αξία των παρεμβάσεων αυτών το γεγονός ότι προέρχονται από παλαιότερα προγράμματα, όπως τα πυρόπληκτα ή το «ταμείο Μολυβιάτη». Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που πρόκειται για προτάσεις των ίδιων των δήμων, για φακέλους που κατέθεσαν οι ίδιοι με άμεσες ανάγκες γνωστές εδώ και πολλά χρόνια στους παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά :
Με ειλικρινή απορία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου κ. Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με τα έργα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε τελικώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για εξαιρετικά σημαντικά έργα υποδομής στους δήμους μας.
Ακόμη πιο ακατανόητη για εμάς ήταν η στάση, τόσο του ιδίου όσο και πολλών άλλων, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση από όλους τους βαθμούς της και είναι αδύνατον να μην γνώριζαν την ζωτικότητα αυτών των έργων για τους δύο Δήμους.
Ειλικρινά αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μειώνει την αξία των παρεμβάσεων αυτών το γεγονός ότι προέρχονται από παλαιότερα προγράμματα, όπως τα πυρόπληκτα ή το «ταμείο Μολυβιάτη». Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που πρόκειται για προτάσεις των ίδιων των δήμων, για φακέλους που κατέθεσαν οι ίδιοι με άμεσες ανάγκες γνωστές εδώ και πολλά χρόνια στους παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
Είναι από τις φορές που ο πρώτος βαθμός Αυτοδιοίκησης βλέπει την Περιφέρεια να μην στέκεται ως επόπτης πάνω από τις προτάσεις του αλλά να τείνει πραγματική χείρα βοηθείας. Θα ανέμενε κανείς κλίμα συναίνεσης και θα ήταν καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις για τυχόν παραλείψεις.
Αντίθετα, με πρωτοβουλία κάποιων, εμφανίστηκε κλίμα άρνησης σε έργα για τα οποία υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και η αναγκαιότητα τους είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί. Θεωρούμε πως το σύνολο της αντιπολίτευσης παρασύρθηκε από τους τακτικισμούς ορισμένων και πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα.
Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη ΠΔΕ κ. Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας κ. Σταρακά Χριστίνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, καθώς και όλους τους συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας, «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», γιατί στήριξαν ομόφωνα με την ψήφο τους αυτά τα έργα τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *