LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 13: Freddie Mercury of Queen performs on stage at Live Aid on July 13th, 1985 in Wembley Stadium, London, England (Photo by Peter Still/Redferns)
LONDON, UNITED KINGDOM – JULY 13: Freddie Mercury of Queen performs on stage at Live Aid on July 13th, 1985 in Wembley Stadium, London, England (Photo by Peter Still/Redferns)

Η φωνή του frontman των Queen τελικά δεν απασχολεί μόνο τους μουσικόφιλους. Εξάπτει την περιέργεια και της επιστημονικής κοινότητας. Και να που «έβαλαν κάτω» τη φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι και αποκάλυψαν το μυστικό της επιτυχίας του. Η απάντηση βρίσκεται στον λαιμό. Ο διάσημος τραγουδιστής χρησιμοποιούσε μια τεχνική που λέγεται subharmonics και βασίζεται σε μια τεχνική του λαιμού.
Οι ειδικοί φωνίατροι μάλιστα, διαψεύδουν την φήμη που υπήρχε για τον Μέρκιουρι ότι η έκταση της φωνής του ανεβοκατέβαινε τέσσερις οκτάβες. Και εξηγούν: η έκταση της φωνής του ήταν κανονική, ήταν βαρύτονος που τραγουδούσε σαν τενόρος και μπορούσε να ελέγξει άριστα τη φωνή του.
Ο Φρέντι Μέρκιουρι μάλιστα, είχε απορρίψει μια πρόταση να τραγουδήσει σαν βαρύτονος όπερα με την Μονσερά Καμπαγιέ διότι θεωρούσε ότι οι φαν του δε θα αναγνώριζαν την φωνή του.

to pontiki

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *