Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας -η οποία λειτουργεί επί τρία (3) χρόνια τώρα εν κρυπτώ και παραβύστω, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ανοικτός δήμος» της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γεροκωστόπουλος Κωνσταντίνος (στρατηγός).
Ο κ. Γεροκωστόπουλος επιτίθεται προσωπικά και στον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη για τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την ανεπαρκή αλλά και έκνομη άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής αρχής της οποίας προΐσταται.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κ. Γεροκωστόπουλου:
«Εν κρυπτώ και παραβύστω»
έλεγαν οι πρόγονοί μας, δηλαδή «στα κρυφά και μυστικά» θα λέγαμε σήμερα ή πιο λαϊκά «στα μουλωχτά». Από ποια ανάγκη προέκυψε αυτή η έκφραση; Προφανώς για να εκφράσουμε το πώς θα χειριστούμε κάτι σημαντικό που θέλουμε να κρύψουμε και που δεν πρέπει να μαθευτεί γιατί θα μας βλάψει ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά !
Με αυτό τον τρόπο, εν κρυπτώ και παραβύστω, λειτουργεί επί τρία (3) χρόνια τώρα η δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας του δημάρχου κ. Αποστολάκη και εξηγούμαι τι εννοώ:
Ενώ έχει τη ρητή κατά νόμο υποχρέωση και καθήκον, να προβαίνει κάθε χρόνο σε ετήσιο απολογισμό έργου και να λογοδοτεί στους δημότες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, ουδέποτε έχει πράξει τούτο! Στη συνέχεια παραθέτω το σχετικό άρθρο του νόμου:……………
Άρθρο 217 του νόμου 3463/2006.
1.-Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ο,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2.-Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον μέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.
3.-Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης
4.-Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5.-Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6.-Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (30 Αυγούστου) στην Πάλαιρο, κατηγόρησα ευθέως το δήμαρχο κ. Αποστολάκη για τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την ανεπαρκή αλλά και έκνομη άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής αρχής της οποίας προΐσταται.
Γεροκωστόπουλος Κων/νος (στρατηγός)
Δημοτικός σύμβουλος παράταξης «ανοικτός δήμος»

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *