Ο οδηγός της πολυτελούς μαύρης «Corvette», ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο φέρεται να παρέσυρε και σκότωσε στην Γλυφάδα τον 25χρονο Νάσο Καρανίκα και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε, είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.

Για το τραγικό δυστύχημα είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες όπου ο 40χρονος παρέσυρε τον νεαρό μοτοσικλετιστή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας αβοήθητο στην άσφαλτο τον 25χρονο.

Σε βάρος του οδηγού, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Το παραπάνω αδίκημα προβλέπει, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αυστηρές ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, είχε εμφανιστεί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του στην αστυνομία λίγες ημέρες μετά το μοιραίο τροχαίο και είχε ισχυριστεί πως δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε το τροχαίο. «Ήμουν σοκαρισμένος και για αυτό έφυγα. Δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ερεύνησε και τον ρόλο δεύτερου οδηγού στο δυστύχημα για τον οποίο, ωστόσο, δεν προέκυψε εμπλοκή με αποτέλεσμα η δικογραφία να πάρει το δρόμο για το αρχείο.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress