ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΟΛΑ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Νοεμβρίου 2020, ο κ. Κασόλας προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση που ο ίδιος δημιούργησε, επιχείρησε να κάνει ηρωική παρουσία.
​Εμφάνισε λοιπόν δική του «εναλλακτική» πρόταση, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, διαφορετική από την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής, στα εξής σημεία:

Α. Κατ΄αρχάς πρότεινε να μη γίνει δαπάνη ποσού 46.000 ευρώ για την προμήθεια πλακών και υλικών για την αποπεράτωση των πεζοδρομίων στην πόλη της Βόνιτσας αλλά το ποσό αυτό να διατεθεί για την ασφαλτόστρωση χωματόδρομων στην Πάλαιρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ποσό των 46.000 ευρώ που προβλεπόταν στην πρότασή μας, αφορούσε τη προμήθεια πλακών για την επίστρωση των πεζοδρομίων στην περιοχή «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΚΑ» και σε άλλα σημεία της Βόνιτσας.
​Όπως καλά γνωρίζετε, στην ως άνω περιοχή γίνεται έργο ανάπλασης για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτείται η κατασκευή πεζοδρομίων. Αν το έργο το δημοπρατούσαμε και αναλάμβανε την εκτέλεσή του εργολάβος, το κόστος της μελέτης του θα ανερχόταν περίπου σε 150.000 ευρώ. Στο Δήμο μας απασχολούνται τεχνίτες με 8μηνη σύμβαση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ οι οποίοι θα αναλάμβαναν και την κατασκευή των πεζοδρομίων. Έτσι ο Δήμος θα εξοικονομούσε περίπου 104.000 ευρώ αφού θα πλήρωνε μόνο τις πλάκες και όχι την εργασία.
​Τώρα όμως τι θα γίνει; Θα επιβαρυνθεί ο Δήμος μας και οι Δημότες με το ποσό των 104.000 ευρώ, το έργο θα καθυστερήσει και οι κάτοικοι της περιοχής θα ταλαιπωρηθούν.
Άρα ο κ. Κασόλας προτιμά τα πεζοδρόμια όπως παρουσιάζεται παρακάτω
Ενώ εμείς διαφορετικά … ως φαίνεται στις φωτογραφίες


​ Το ποσό αυτό των 46.000 ευρώ ο κ. Κασόλας πρότεινε αντί για την πόλη της Βόνιτσας να διατεθεί στην Πάλαιρο για την ασφαλτόστρωση χωμάτινων δρόμων.
Σε ποιους δρόμους της Παλαίρου κ. Κασόλα αναφέρεστε; Με ποιες μελέτες θα γίνουν αυτές οι ασφαλτοστρώσεις, που προτείνετε; Με ποιές εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις; Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, η χρονιά έφτασε στο τέλος της και θα υποχρεωθούμε πλέον να μιλάμε για ψήφιση νέου προϋπολογισμού για το 2021.
​Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Κασόλα ότι για την ΔΕ Παλαίρου εγκρίθηκε ποσό 170.000 ευρώ το οποίο θα καλύψει και τέτοιες εργασίες ασφαλτόστρωσης. Είναι η επιχορήγηση που εσείς ο ίδιος την είχατε χαρακτηρίσει ως «προκλητική» και «αχρείαστη».
​Αλήθεια ξεχάσατε ή δεν γνωρίζετε καθόλου, ότι εντάχθηκε (5 μέρες πριν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή) και θα εκτελεσθεί σύντομα το έργο «Επέκταση αποχέτευσης Παλαίρου», του οποίου τμήματα βρίσκονται κυρίως σε χωμάτινους δρόμους; Αυτό σημαίνει ότι οι δρόμοι αυτοί θα σκαφθούν για να περάσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης. Είναι δυνατόν να ασφαλτοστρώσουμε τώρα αυτούς τους δρόμους και μετά από 6 μήνες να τους ξανασκάψουμε;
​Αλλά μας κάνει πραγματικά εντύπωση το όψιμο ενδιαφέρον σας για την Πάλαιρο. Μήπως επιδιώκετε «να χρυσώσετε το χάπι» για την τελευταία σας απόφαση στο ΦΟΔΣΑ να έρθουν 8.000 τόνοι σκουπιδιών από το Αίγιο αλλά και την τελευταία θέση σας ότι ήταν «προκλητική» η επιχορήγηση των 170.000 ευρώ στη ΔΕ Παλαίρου;

Β)
Το δεύτερο που πρότεινε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να διατεθεί το ποσό των 12.500 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού για να μεταδίδονται τα ΔΣ ζωντανά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ​

Θεωρούμε εξόχως υπερβολικό το ποσό. Για την εν λόγω προμήθεια υπάρχει ήδη εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό ποσού μόλις 2.500 ευρώ. (ούτε αυτό το γνωρίζετε μάλλον!!! – Άραγε γνωρίζετε τίποτα;)
​Ακόμη γνωρίζετε ότι το υπάρχον κτίριο του Δημαρχείου είναι αδύνατο να στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου. Για το λόγο αυτό κατασκευάζουμε στο ισόγειό του νέα γραφεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών ώστε οι υπάλληλοί μας (ιδιαίτερα στην εποχή του Κορωνοιού) να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται στον κινηματογράφο «ΛΑΙΣ» έτσι ώστε και οι δημότες να μπορούν άνετα να τις παρακολουθούν.
Επομένως είναι προφανές ότι θα χρειαστεί νέα μελέτη για την προμήθεια του εξοπλισμού κάλυψης των συνεδριάσεων, δεδομένου ότι ο κινηματογράφος διαθέτει ήδη κάποιες υποδομές. Έτσι στον επόμενο προϋπολογισμό θα προβλεφθεί η εν λόγω προμήθεια οριστικά και δίχως να απαιτηθούν τόσα πολλά χρήματα.

Γ) Ακόμη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα του «κλεισίματος» των υποκαταστημάτων των Τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής που υπάρχουν σήμερα στη Βόνιτσα.

Ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα που θα σταλεί στις διοικήσεις των Τραπεζών και ταυτόχρονα αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του ΔΣ την Τρίτη στις 10 το πρωί στη Βόνιτσα.
Ωστόσο ο κ. Κασόλας επιμένει να καταλογίζει ευθύνη στο Δήμαρχο και για αυτή την εξέλιξη, παρόλο που είναι προφανές ότι η συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών, αποτελεί ευρύτερη απόφαση οικονομικής πολιτικής των εκάστοτε τραπεζών και δεν άπτεται του τομέα ευθύνης της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου. Παρόλα αυτά όμως επειδή «έχουν γνώση οι φύλακες» και όχι μόνο γνώση αλλά και προνοητικότητα, ας μη βιαζόμαστε ακόμη να βγάζουμε τελικά συμπεράσματα με το ζήτημα των τραπεζών. Οψόμεθα…

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του προηγούμενου ΔΣ. Ωστόσο πίσω από την εικόνα αυτή κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια που σιγά σιγά βγαίνει στο φως.
​ Είναι ο φόβος και η ανησυχία του κ. Κασόλα μήπως προχωρήσουν τα έργα, που όντως αλλάζουν τον τόπο μας. Για αυτό όπου μπορεί, είτε φανερά είτε κρυφά, βάζει δυσκολίες και εμπόδια.
Αυτή τη φορά τον βόλεψε μια πλασματική πλειοψηφία η οποία σχηματίστηκε με τη σύμπραξη δυστυχώς και της παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
​Λυπούμαστε για αυτό και ευελπιστούμε στο μέλλον όταν θα κληθείτε και πάλι να ψηφίσετε για μεγάλα και σοβαρά ζητήματα του τόπου μας, να αφήσετε στην άκρη τη στείρα πολιτική και κομματική αντιπαράθεση και να συνεργαστείτε για το ευρύτερο καλό των δημοτών μας και την εξέλιξη κι ευημερία της περιοχής μας
Δ) Τέλος, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια στοχοποίησης του Προέδρου του ΔΣ κ. Θεόδωρου Στούπα. Μάλιστα, στο τελευταίο ΔΣ ο κ. Κασόλας εμφανίστηκε με προσποιητό «πάθος» ως αυτόκλητος υπερασπιστής της κ. Καρέλου και θεματοφύλακας του δικαιώματός της να τοποθετηθεί στο ΔΣ. Εκτός δηλαδή από τους δικούς του συμβούλους, αποφάσισε να υπερασπίζεται και «ανεξάρτητους», προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές.
Να ενημερώσουμε ότι η κ. Καρέλου ζήτησε το λόγο από τον Πρόεδρο του ΔΣ αφού είχε πλέον λήξει η συνεδρίαση. Όμως το ΔΣ έχει κανονισμό λειτουργίας. Το γνωρίζετε άλλωστε. Κι αυτόν τον κανονισμό τον εφαρμόζει με ευλάβεια κάθε φορά ο Πρόεδρος του ΔΣ. Σας προκαλούμε λοιπόν να μας αναφέρετε μέχρι σήμερα, πότε και με ποιό τρόπο παραβίασε τον κανονισμό ο κ. Στούπας, πότε και σε ποιά συνεδρίαση στέρησε το λόγο σε δημοτικό σύμβουλο, ενώ είχε το δικαίωμα να μιλήσει;
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Σε κάθε συνεδρίαση ο Πρόεδρος παρέχει στους συμβούλους το χρόνο που προβλέπεται για να τοποθετηθούν επί των θεμάτων, ενώ οι επικεφαλείς των παρατάξεων σε κάθε θέμα λαμβάνουν δεύτερη αλλά και τρίτη φορά το λόγο.
Όμως όλα αυτά που καταλογίζετε στον κ. Στούπα δεν είναι παρά «προφάσεις εν αμαρτίαις». Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Στούπας αλλά εσείς ο ίδιος, που προσπαθείτε να κρύψετε την πολιτική σας ανεπάρκεια, πίσω από προσχηματικές ενστάσεις, διαμαρτυρίες και ανυπόστατες καταγγελίες.
Εμείς όμως, παρόλα αυτά, επειδή νοιαζόμαστε πραγματικά για τον τόπο μας, δεν πτοούμαστε, με τη ΔΥΝΑΜΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *