Γιώργος Αποστολάκης : Ο κος Κασόλας και ο ‟ψεύτης βόσκος”

Ο ψεύτης Βοσκός είναι ένας από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου. Κατά το μύθο αυτόν ο Βοσκός καλεί επανειλημμένα τους συγχωριανούς του να τρέξουν σε βοήθεια , γιατί τα πρόβατα του κινδυνεύουν από το λύκο. Κάθε φορά ,όμως ο βοσκός ξεγελάει τους συγχωριανούς του, διότι λύκος δεν υπάρχει.

Όταν , όμως ο λύκος πράγματι πηγαίνει στα πρόβατα τους ξαναφώναζει για βοήθεια, αλλά δεν εμφανίζεται κανείς ,καθώς πλέον δεν τον πιστεύουν. Το αποτέλεσμα, όπως είναι γνωστόν στο τέλος του μύθου ήταν ο λύκος να φάει τα πρόβατα, αλλά και τον ίδιο τον βοσκό.

Ο κος. Κασόλας , λοιπόν κάθε φορά που ο Δήμος μας δημοπρατεί κάποιο έργο τρέχει και καταθέτει παντού ενστάσεις, προσφυγές, αγωγές ,ασφαλιστικά μέτρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Αυτό συνέβη, όπως γνωρίζουμε με την αγροτική οδοποιία έργο ύψους 4.500.000€,με το κτίριο του κοινωνικό−οικονομικού κέντρου Πλαγιάς ύψους 1.120.000€, με τα όχθια της Παλαίρου 1.100.000€, καθώς και με το έργο Πάλαιρος−Πογωνιά –Βαθυαβάλι ύψους 745.000 €. Αποτέλεσμα , αυτών των ενεργειών του κου. Κασόλα είναι τα έργα να καθυστερούν , αφού τόσο η δικαιοσύνη όσο και η διοικητική διαδικασία είναι χρονοβόρα και φυσικά οι δημότες μας στερούνται σημαντικά έργα.
Τελευταία σκέφτηκε να πολεμήσει την ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, με προυπολογισμό 3.700.000. Πρώτα συκοφάντησε το έργο λέγοντας ότι θα το δίναμε με έκπτωση 1%. Ύστερα, κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής με την οποία αναθέταμε το έργο μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό σε εργολάβο όχι με έκπτωση 1%. ,όπως υποστήριζε ,αλλά με 11,6%. Η προσφυγή του αυτή στην αποκεντρωμένη ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να καθυστερήσει το έργο 2 μήνες .Ο κος. Κασόλας, όμως δεν σταμάτησε εδώ. Έπειτα, κατέθεσε νέα προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 , με σκοπό να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να καθυστερήσει ΞΑΝΑ το έργο.
Έλα, όμως που αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε , γιατί είχε προηγηθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα (το μόνο αρμόδιο όργανο), το οποίο έκρινε , ότι ο διαγωνισμός είναι απολύτως ΝΟΜΙΜΟΣ.
Η Επιτροπή , θα συνεδρίαζε την Τετάρτη 11/1 στο Μεσολόγγι προκειμένου να συζητήσει την προσφυγή του κου. Κασόλα ενάντια στο διαγωνισμό για την Μαρίνα της Βόνιτσας. Ο κος. Κασόλας , όμως άρον άρον το βράδυ της Τρίτης 22:03 μ.μ ‟έτρεξε” και απέσυρε την προσφυγή , είτε διότι κατάλαβε είτε διότι πληροφορήθηκε (άραγε από ΠΟΙΟΝ; ), ότι δεν έχει καμία ελπίδα να κωλύσει το έργο. Επιπλέον ,την προηγούμενη ημέρα στην οικονομική επιτροπή δεν ψήφισε να παρασταθεί ο δικηγόρος του Δήμου ,με σκοπό να προασπιστεί τα συμφέροντά του Δήμου στην παραπάνω εκδίκαση. Κατόπιν, αυτών η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και ο κος. Κασόλας σε πολιτική απομόνωση!
Αλήθεια, είναι δυνατόν , όταν όλη η κοινωνία της Βόνιτσας και του Δήμου περιμένει αυτό το έργο 35 χρόνια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο; Είναι δυνατόν, όταν σε μια τόση δύσκολη οικονομική συγκυρία , που το έργο αυτό μπορεί να δώσει ανάσα και ελπίδα κυρίως στη νέα γενιά ο κος. Κασόλας να προσπαθεί να το εμποδίσει;
Δυστυχώς, ναι ! Είναι πρωτοφανές στα δημοτικά δρώμενα του Τόπου μας , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να λειτουργεί καταστροφικά ελπίζοντας , ότι έτσι θα εκλεγεί δήμαρχος.
Με πρόφαση ότι δήθεν υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον , ενώ έχει καθυστερήσει έργα ύψους 11.000.000 € , έργα ενταγμένα σε προγράμματα, έργα κρίσιμα για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΔΗΜΟΥ μας .
Φυσικά πλέον όπως και τον ψεύτη Βοσκό , δεν τον πίστευε κανείς από τους συγχωριανούς του , έτσι και τον κο. Κασόλα πλέον δεν τον πιστεύει κανείς Δημότης!
Εμείς απλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Δημότες μας, ότι όλα τα έργα θα γίνουν και θα είναι μέρα μεσημέρι! Η Δύναμη Πολιτών παλεύει και διεκδικεί την ανάπτυξη ,την πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών!
Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε!

Από xiromeropress