Στη Βουλή έφτασε το θέμα που ανέδειξε με παρέμβασή του μέσω της Τ.Φ. ο πρώην Βουλευτής ΝΔ Ν. Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης για την παράδοση του νέου τμήματος οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία από το αεροδρόμιο του Ακτίου μέχρι τη Βόνιτσα. Ο κ. Τρυφωνίδης στη δήλωσή του είχε κάνει σαφές πως ο μόνος λόγος που δεν παραδίδεται στην κυκλοφορία το νέο αυτό τμήμα προκειμένου οι οδηγοί να μη ρισκάρουν την ασφάλειά τους στο παλιό οδικό δίκτυο, είναι για να μπορέσει η Κυβέρνηση να κάνει προεκλογικά εγκαίνια και να επιδείξει έργο.
Μετά την παρέμβαση Τρυφωνίδη, ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης.
Η απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Υποδομών ο κ. Γιαννάκης, δείχνει αν μη τι άλλο την κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους πολίτες σε όλη της το μεγαλείο… καθώς όπως αναφέρεται, η αιτία της παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία είναι οι… λάμπες ηλεκτροδότησης!!!
Παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα της απάντησης του Υπουργείου Υποδομών στον κ. Γιαννάκη: “Σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. ΠΡ/ΦΚΠΡΟ03.00/ΟΔ/ΣΥ/2804/18-10-2018 Βεβαίωση Περάτωσης των εργασιών οι προβλεπόμενες εργασίες του αυτοτελούς και λειτουργικού τμήματος από Χ.Θ. 1+300 έως Χ.Θ. 15+000 ολοκληρώθηκαν την 5-10-2018 και έχουν υποστεί ικανοποιητικά τις δοκιμασίες που προβλέπονται στην σύμβαση. Συνεπώς στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων της εργολαβίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες.
Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι τμήμα του Ελληνικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου με κωδικό «Α52» και απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για να δοθεί στην κυκλοφορία είναι η μόνιμη ηλεκτροδότησή του στις περιοχές των κόμβων, χώρων, στάθμευσης κλπ. Οι εργασίες ηλεκτροδότησης γίνονται αποκλειστικά από εργολαβία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η δαπάνη των οποίων έχει εγκριθεί με αριθμ. ΚΒ/ΦΚΠΡ02.00/ΟΔ/ΕΓ/3631/14-8-2018 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών.
Κατόπιν των ανωτέρω η παράδοση στην κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος Άκτιο – Βόνιτσας θα γίνει άμεσα μετά την ηλεκτροδότησή του” καταλήγει το Υπουργείο.
Με λίγα λόγια, όσα είπε ο κ Γιώργος Τρυφωνίδης για τα αίτια της καθυστέρησης παράδοσης του νέου δρόμου επιβεβαιώνονται. Εκτός κι αν η Κυβέρνηση θέλει να πείσει τον κόσμο ότι για ένα νέο δρόμο μήκους λιγότερο των 25 χλμ, εδώ και ενάμιση μήνα καθυστερεί η εγκατάσταση φωτισμού στους κόμβους και… γι’ αυτό δεν τον παραδίδουν στην κυκλοφορία, την στιγμή που κινδυνεύουν ζωές στο παλιό οδικό δίκτυο.
Είναι ντροπή εν έτει 2018, οι οδηγοί να ρισκάρουν την ασφάλειά τους σε ένα δρόμο που έχουν σημειωθεί τόσα ατυχήματα, επειδή κάποιοι θέλουν να κόψουν κορδέλες.
Είναι ξεφτίλα να κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο την κοινή γνώμη, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως κατώτερης νοημοσύνης όντα, λες και δεν έχουν αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω τους.
Ο δρόμος ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου, θα πρέπει να παραδοθεί «χθες» και όχι όποτε θεωρήσει η Κυβέρνηση ότι πρέπει να κόψει κορδέλα εγκαινίων για προεκλογική εκμετάλλευση.
Ας δείξει λίγο ενδιαφέρον για το θέμα η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας η οποία αγωνιά για τους δημότες της και σε κάθε ευκαιρία στέλνει δελτία τύπου για τις συναντήσεις και τις συνεργασίες της με τον Δήμο Τρίπολης λες και είναι το μείζον αυτή τη στιγμή, να επιχειρήσει μια επαφή με το Δήμος Βόνιτσαε που είναι γείτονες και από κοινού να ασκήσουν πίεση στην Κυβέρνηση.
Ας κάνει μια παρέμβαση ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ας στενοχωρήσει λίγο τον κ. Τσακαλώτο…
Άρης Τσελίκος
.topikifoni.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *