Η ανθρωπότητα στρέφει το βλέμμα της προς τον ουρανό με την ελπίδα να βρει νέους κόσμους εκεί έξω. Και φαίνεται τρελό να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ίσως πολύ διαφορετικός, μέσα στον δικό μας. γι’ αυτό προτιμάμε να εξερευνούμε έξω απ’ αυτόν.

Όμως ο πλανήτης μας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και αποδεικνύεται ότι η πιθανότητα να βρούμε έναν υπόγειο κόσμο είναι μεγάλη. Στην πραγματικότητα είναι τόσο υψηλή που μόλις συνέβη στην Κίνα.

 

Στην ανατολική χώρα, μια ομάδα ερευνητών βρήκε έναν νέο κόσμο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει άγνωστα είδη.

21-1AFP

Σχεδόν όπως στη διάσημη ιστορία του Ιουλίου Βερν, Ταξίδι στο Κέντρο της Γης . Επιστήμονες και εξερευνητές ενεπλάκησαν σε μια περιπέτεια όπου ανακάλυψαν έναν υπόγειο κόσμο. Η ανακάλυψη συνέβη σε μια καταβόθρα στο Guangxi , στη νότια Κίνα . περιοχή που φημίζεται για τα ποτάμια και τις σπηλιές της.

Πρόκειται για μια καρστική καταβόθρα που σχηματίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια λόγω συνεχών κατολισθήσεων λόγω των ιδιαίτερων γεωλογικών χαρακτηριστικών των καρστικών περιοχών. Αυτά τα γιγάντια πηγάδια είναι γνωστά ως Tiankeng , που σημαίνει «ουράνια πηγάδια» στα κινέζικα, και βρίσκονται κυρίως στην Κίνα, το Μεξικό και την Παπούα Νέα Γουινέα.

 

E4-u9GpX0AU7FUJ

Twitter

Επικεφαλής της αποστολής ήταν μια ομάδα Κινέζων γεωλόγων από το Ινστιτούτο Καρστικής Γεωλογίας του Γεωλογικού Ινστιτούτου της Κίνας. Οι εξερευνητές κατέβηκαν κάθετα πάνω από 100 μέτρα και στη συνέχεια περπάτησαν για αρκετές ώρες για να φτάσουν στον πυθμένα της καταβόθρας.

Μέσα βρήκαν ένα πρωτόγονο δάσος αλλά αυτό που ήταν πιο περίεργο ήταν η ύπαρξη ενός υπόγειου ποταμού.

DQuF0lCWkAAqpizTwitter

Αυτό ανοίγει τη δυνατότητα εύρεσης νέων ειδών, φυτών και ζώων, στον τεράστιο υπόγειο κόσμο. Το μέλος της ομάδας Zhang Yanhai είπε ότι η καταβόθρα έχει μήκος περίπου 306 μέτρα, πλάτος 150 μέτρα και βάθος 192 μέτρα . Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν τρεις μεγάλες σπηλιές σε έναν τοίχο, που θα ήταν απομεινάρια της πρώιμης εξέλιξης της καταβόθρας.

Από την πλευρά του, ο Chen Lixin , αρχηγός της ομάδας, ανέφερε ότι τα δέντρα φτάνουν σε ύψος έως και 40 μέτρα και ότι υπάρχουν πολλά πυκνά φυτά που φτάνουν μέχρι τους ώμους. Θα μπορούσαν να εντοπιστούν αρκετά βοτανικά είδη και υπάρχει ελπίδα να ανακαλυφθούν νέα.

 

051_XxjpbeE007473_20201010_PEPFN0A001-770x513-1AFP

«Δεν θα με εξέπληττε αν μάθαινα ότι υπάρχουν είδη που βρέθηκαν σε αυτές τις σπηλιές που δεν έχουν ποτέ αναφερθεί από την επιστήμη», δήλωσε ο Lixin.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά ακόμα προς διερεύνηση, καθώς είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος και δυσπρόσιτος. Ωστόσο, ο πυθμένας της καταβόθρας θα μπορούσε να περιέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον κόσμο μας. Ή ακόμα, όπως στο μυθιστόρημα του Βερν, θα μπορούσαν να βρεθούν είδη που νομίζαμε ότι είχαν εξαφανιστεί. Ή κάποια που έχουν εξελιχθεί πολύ λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι ένα υπέροχο εύρημα που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει μερικά μυστικά.

mynewaroundtheworld.blogspot.com

Από xiromeropress