Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη λύπη της για την ακύρωση της εκδήλωσης του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής μας.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπήρξαν παρερμηνείες , υπερβάλλων ζήλος εκ μέρους της προέδρου του συλλόγου που δεν οφείλονται στην αδιαφορία ή την έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους μας, αλλά σε παράγοντες που συσχετίζονταν με τις δημοτικές εκλογές .

Παράλληλα υπήρξε εκ μέρους της λανθασμένη συνεννόηση με τους αρμόδιους προμηθευτές τόσο για την κάλυψη ήχου όσο και για την τοποθέτηση τεχνητής εξέδρας όπου θα ελάμβανε χώρα η εκδήλωση, καθώς από σχετική μας επικοινωνία κανένας από αυτούς δεν είχε αναλάβει τις παραπάνω εργασίες για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης στις 27 Ιουλίου. Τέλος, η ακύρωση και στη συνέχεια η εκ νέου ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτελούσε πρόσχημα με άμεσο σκοπό την έκθεση της δημοτικής αρχής στους πολίτες του Αγίου Νικολάου. Συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση η υπ. αριθμ. 158/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής με την οποία ο Δήμος αποφάσισε την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση και την επιχορήγηση αυτής, στην οποία εμφαίνονται οι αντιρρήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με το ύψος του ποσού της επιχορήγησης.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κάθε συνειδητοποιημένο δημότη Αγίου Νικολάου που συμμετέχει στον Ποντιακό σύλλογο να μη εμπλέκει τα δημοτικά με τα του συλλόγου. Εξάλλου, αποδείξαμε την συνεργασία μας αυτή σε προηγούμενη εκδήλωση με τον ίδιο σύλλογο στις 18-5-24 ενώ είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σε συνεργασία και με την Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου ώστε να βρούμε λύσεις για μελλοντικές δράσεις, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας και να προάγουμε από κοινού τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Από xiromeropress