Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας , για άλλη μια φορά ακολουθεί τις σύγχρονες καινοτομίες και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να ενταχθούν αρκετά Δημοτικά και Σχολικά κτίρια στην ενεργειακή αναβάθμιση.
🆘Τα κτίρια αυτά τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 ενεργειακής αναβάθμισης είναι : το Δημαρχείο Βόνιτσας , το Γυμνάσιο Βόνιτσας, το Δημοτικό σχολείο Παλαίρου ,καθώς και το Δημοτικό σχολείο Μοναστηρακίου. ‘Έχει υπογραφεί η σύμβαση και η Δημοτική αρχή έχει προβεί στην εγκατάσταση εργολάβου . Το έργο ανέρχεται σε συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 968.000 ευρώ.
➡️Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Δημοτικό σχολείου Μοναστηρακίου, στο οποίο γίνονται οι κάτωθι ενέργειες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου:
• Θερμομόνωση κτιριακού κελύφους.
• Αλλαγή συστήματος θέρμανσης- ψύξης- αερισμού.
• Αλλαγή συστήματος παραγωγής ΖΝΧ
• Αλλαγή φωτιστικών.
Για τη σωστή λειτουργία των νέων συστημάτων που θα εγκατασταθούν και την ένταξή τους στις υποδομές του κτιρίου, περιγράφονται επιπλέον και κάποιες πρόσθετες εγκαταστάσεις που πρέπει να τοποθετηθούν, όπως νέοι ηλεκτρολογικοί πίνακες, αυτοματισμοί, καλωδιώσεις, αεραγωγοί κλπ.
🆘 Έπεται στην πορεία και η ένταξη στην ενεργειακή αναβάθμιση και άλλων δημοτικών κτιρίων και από τα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,μέσω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο θα ξεκινήσει εντός του 2023.
Ο Δήμος έχει ετοιμάσει ήδη για την ένταξή τους στο παραπάνω πρόγραμμα τα εξής κτίρια :
• Δημαρχείο Παλαίρου
• Γυμνάσιο και Λύκειο Παλαίρου
• Γυμνάσιο Κατούνας
Να τονιστεί το γεγονός ,ότι η Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών συγκροτημάτων στον μας, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη χρήση ενεργειών φιλικών ως προς το περιβάλλον , όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια. Επιπροσθέτως, θα βοηθήσει στην μείωση του ενεργειακού κόστους και στην οικονομική ελάφρυνση των Δημοτών μας ,που ταλανίζονται από την ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας.
🆘Στόχος μας η πρόοδος ,η πρωτοπορία , η προστασία του περιβάλλοντος ,η ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας, αλλά και η βελτίωση των σχολικών δομών σε όλα τα Δημοτικά μας διαμερίσματα.
🆘 Αρωγός μας, η συλλογική προσφορά προς τους δημότες μας και δη όταν αυτοί αποτελούν τη νέα γενιά, διότι αυτή είναι η ελπίδα για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.
➡️Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε!
Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας
Γεώργιος−Θεόδωρος Αποστολάκης.
Όλες οι αντιδράσεις:

Θωμάς Καραμπούλης, Γιωργος Γουρουνας και 10 ακόμη

Από xiromeropress