Συνέλθετε και μην λαϊκίζετε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα κύριε Δήμαρχε .
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ενίοτε μεγάλες καταστροφές και σε προοδευμένα κράτη ,ακόμη και στο πιο πλούσιο Κράτος του Κόσμου την Αμερική .
Η χωροθέτηση και η μελέτη κατασκευής των εγκαταστάσεων του Βιολογικού του Αστακού έγινε επί Δημαρχίας του κυρίου Σαμάρα ,ύστερα από υπόδειξη των ειδικών ,αφού δεν υπήρχε άλλο καταλληλότερο μέρος ,μιας και ο υποθαλάσσιος αγωγός σε μήκος 800 μέτρων μόνο εκεί μπορούσε να γίνει διαφορετικά, θα ήταν πλησίον του οικισμού του Αστακού .
Αφού από τότε που τελείωσαν τα κτίρια, έγινε και άλλη φορά ακραίο καιρικό φαινόμενο με αποτέλεσμα να κατεβάσει το βουνό τεράστιους βράχους και χαλίκια , την περίοδο που ήσασταν Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό της συζύγου του κυρίου Πυθαγόρα Σαμαρά κυρίας Ντίνας Κουμανδράκη Σαμαρά ,θα έπρεπε να είχε γίνει πάνω από τις εγκαταστάσεις ένας τσιμεντένιες τοίχος ,ο οποίος θα εξέτρεπε τα νερά και τα φερτά υλικά στην άλλη άκρη της χαράδρας και έτσι δεν θα υπήρχε το φαινόμενο ,που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά στα τελευταία 100 χρόνια .
Αυτό που δεν έγινε μέχρι χθες πρέπει να γίνει τώρα .
Έτσι την 1/1/2007 που ανέλαβε Δήμαρχος Αστακού ο Παναγιώτης Στάικος παρέλαβε την μελέτη έτοιμη και εγκεκριμένη γι αυτό το σημείο και με υπάρχουσα πίστωση 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τον προκάτοχό του κύριο Πυθαγόρα Σαμαρά και βάλανε ως Δημοτική Αρχή στην θητεία Παναγιώτη Στάικου ως Δημάρχου και άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ( υπάρχει η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φαίνεται το ακριβές ποσόν και παρουσιάστε την να φανεί ένα ευρώ λιγότερο ) για να φθάσει το έργο στην ολοκλήρωση του αγωγού ( εκτός 100 μέτρων ) και όλων των κτιρίων ,το οποίο δημοπρατήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.!!!!
Μόνο (6) μηνών και απαιτούσε διεθνή διαγωνισμό , δηλαδή έπρεπε να δημοσιευόταν και στις Βρυξέλες η δημοπρασία .
Και επίσης τα έργα ξεκίνησαν αμέσως με την εγκατάσταση του εργολάβου και συνεριζόντουσαν αδιαλείπτως μέχρι το πέρας της θητείας του Παναγιώτη Στάικου την 31/12 /2010 .
Από τότε έχουν περάσει 10 χρόνια .
Και ολοκληρώθηκαν και τα σφαγεία του Αστακού με κόστος 2.800.000 ευρώ, εκτός του προβιολογικού τους ( που διασπά το αίμα ) για να πέσουν μετά τα λύματά του μέσα στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πόλης και να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του συνόλου των λυμάτων με καθαρότητα 95% της ποσότητας, που θα κατέληγε στον αποδέκτη , ο οποίος είναι η θαλάσσια περιοχή της Βλύχας και σε απόσταση από την στεριά 800 μέτρα .
Αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάντε αυτό που πρέπει και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια .
Αφήστε λοιπόν τα φαιδρά υπονοούμενα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ,να γίνει πάνω από τις εγκαταστάσεις ένας τσιμεντένιες τοίχος ,ο οποίος θα εκτρέπει τα νερά και τα φερτά υλικά στην άλλη άκρη της χαράδρας.
Υ.Γ.1
Και για την υπερχείλιση του Χειμάρρου Γεροπόρου και του Βάρνακα οι Προηγούμενοι Δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι ;;;;
Υ.Γ.2
Εάν η χωροθέτηση και η μελέτη κατασκευής των εγκαταστάσεων του Βιολογικού του Αστακού ήταν λάθος , όπως πολύ εύκολα μας είπατε , μπορείτε να μας πείτε και να προτείνετε , ποια εναλλακτική λύση υπήρχε τότε επί Δημαρχίας του κυρίου Σαμαρά και ποιά άλλη μελέτη θα μπορούσε να έχει γίνει ;;;;
Μήπως αυτή με βατράχια και καλάμια ;;;
Αναλογιστείτε τις τεράστιες ευθύνες σας και αφήστε την εκτόξευση της προσφιλούς σας λάσπης.!!!!
Αστακός 3/1/2021
Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *