Είναι ίσως η πρώτη φορά που μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, παρά την ατυχία της διακοπής του , λόγω της πολύ σοβαρής βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία.
Αν και ως γεγονός η ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη εκείνο που κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον είναι ο διάλογος νυν και τέως δήμαρχου για τον έλεγχο των πραγματικών θαλασσίων εκτάσεων που κατέχουν οι εταιρείες ιχθυοκαλιέργειας σε σχέση με το συμβατικό και τυχόν παραβιάσεις της άδειας λειτουργίας τους
Ως γνωστό ο δήμος Ξηρομέρου και η επιτροπή αγώνα ενάντια στη ποαυ προχώρησαν σε αναφορά -καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη αλλά κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος .
Ο τέως δήμαρχος κ Γαλούνης ανέφερε- κατήγγειλε ότι ουδέποτε πάρθηκε σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ή την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου.
Η εν γένει τοποθέτηση του , στο σύνολο της, δημιουργεί προβληματισμούς και ανησυχίες .
Αναμένουμε λοιπόν δημόσια και ξεκάθαρα τόσο ο επικεφαλής όσο και η παράταξη “δυνατό Ξηρόμερο πρώτα ο πολίτης ” να ενημερώσουν τους δημότες:
– ποια είναι η θέση τους επί του πρακτέου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις τελευταίες εξελίξεις , για την ποαυ εχινάδων νήσων και αιτ/νίας .
-αν διαφωνούν και για ποιο λόγο , με τον έλεγχο για τυχόν παραβιάσεις της άδειας των υφισταμένων μονάδων ιχθυοκαλιέγειας
-Εν τέλει τι προτείνουν και θεωρούν ως ορθή στάση και πολιτική που πρέπει να πράξει- τηρήσει η Δημοτική Αρχή ;
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα ο εκπρόσωπος της παράταξης ” Δυνατό Ξηρόμερο, πρώτα ο πολίτης ” στην Επιτροπή Αγώνα κ. Κ. Γεωργούλας ουδεμία επιφύλαξη εξέφρασε έναντι των αποφάσεων της Επιτροπής Αγώνα.
δείτε τη συνεδρίαση:

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *