O πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ , ανέφερε ότι τα αντιικά φάρμακα βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής. «Στο πρόσφατο συνέδριο χημείας ανακοινώθηκε ότι η Pfizer παράγει ένα φάρμακο με αντιική δράση και το οποίο θα μπει σε κλινικές δοκιμές» δήλωσε ο καθηγητής.
«Αυτό, το οποίο θα συμβεί, όπως και στη γρίπη, είναι ότι θα αναπτυχθούν φάρμακα αντιικά, τα οποία χορηγούνται από το στόμα και τα οποία θα βοηθήσουν πολύ, γιατί θα δίνονται σε άτομα που έχουν νοσήσει, είναι στο σπίτι και δεν χρειάζονται νοσοκομείο. Παράλληλα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αναπτυχθούν και ειδικά θεραπευτικά αντιικά φάρμακα για να εμποδίσουν την εξέλιξη της νόσησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Δημόπουλος.

Αναφερόμενος στα αντιικά φάρμακα κορονοϊού ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι θα χορηγούνται από το στόμα και συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα, δηλαδή μέσα στους επόμενους δύο τρεις μήνες, καθώς τώρα ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές.

Για τα self tests, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, επισήμανε ότι είναι αποτελεσματικό εργαλείο, καθώς σε όλα τα κράτη του κόσμου για να μπορέσει να ανοίξει η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εξετάσεων. «Επομένως χρειαζόμαστε εξετάσεις, οι οποίες να γίνονται εύκολα, να μην απαιτούν ειδική υλικοτεχνική υποδομή και να έχουμε ένα όσο γίνεται αξιόπιστο αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν», τόνισε.
aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *