ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ

Έχετε σκεφτεί τι άραγε σημαίνει ένα ΠΑΓΚΑΚΙ για τους ανθρώπους;;;;;

Γιατί μην μου πείτε ό,τι δεν έχετε καθίσει ΠΟΤΕ σ ένα παγκάκι…

Το παγκάκι της παιδικής χαρά που καθόταν η μανούλα μας ή η γιαγιά μας καμαρώνοντας και προσέχοντας το βλαστάρι της, το παγκάκι που μας περίμενε η ανοιχτή η αγκαλιά τους.

Το παγκάκι των σχολικών και παιδικών μας χρόνων στο προαύλιο του σχολείου ή εκεί που καθόμαστε τα απογεύματα όταν θέλαμε ξεκούραση από το τρέξιμο, τα πολλά παιχνίδια και τα τρελά γέλια. Αυτό που άκουγε τα ανέκδοτα, τα αστεία, τις παιδικές φωνές, του τσακωμούς μας.

Το παγκάκι των εφηβικών μας χρόνων που ένιωσε το πρώτο ερωτικό σκίρτημα της ψυχής μας. Αυτό που περίμενε μαζί μ εμάς  το ταίρι μας να ρθεί, εκεί σ αυτό το παγκάκι ενός πάρκου, μιας πλατείας που δώσαμε το πρώτο μας φιλί. Εκεί που ήπιαμε πολλές μπύρες είτε μόνοι μας, είτε με του φίλους μας. Εκεί που φτιάχτηκαν σχέδια για την ζωή, εκεί που παρέες γράψανε ιστορίες…

Το παγκάκι που  έχουμε καθίσει σε όλα τα στάδια της ζωής  αναστενάζοντας  για ν αφήσουμε τον πόνο μας. Το παγκάκι που πάνω του βγάλαμε το θυμό μας και τα νεύρα μας. Το παγκάκι που ένιωσε τη χαρά μας, που το παγκάκι που απόλαυσε μαζί μας μια ΘΕΑ, αυτό που μαζί με το σύντροφό μας καθίσαμε αγκαλιασμένοι κοιτώντας την ίδια κατεύθυνση ή τσακωμένοι κοιτώντας δεξιά ο ένας κι αριστερά ο άλλος….

Έχετε σκεφτεί πόση σημασία έχει ένα παγκάκι;;;

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ και  ΕΝΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ καταστάσεων και συναισθημάτων…

Σε υπομένει στη θλίψη και στη στεναχώρια σου, σε χαίρεται στη χαρά σου. Σε ζει από τα παιδικά σου χρόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα ..

Σε περιμένει όποτε κι αν πας, σε δέχεται όπως κι αν είσαι, δε σε κατακρίνει και με τον τρόπο του σε βοηθάει σε στηρίζει..

ΟΥΤΟΠΙΑ…… ΜΠΟΡΕΙ….

Μα σε ένα ΠΑΓΚΑΚΙ μου πέρασαν οι σκέψεις και τις μοιράζομαι μ αυτούς

ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ…..

(Ακόμη δεν ξέρω αν ανήκω σ αυτή την κατηγορία)

Φανούλα Μ.

Από