Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» στο σπίτι σημειώθηκε άγρια πάλη, με αποτέλεσμα να είναι αιματοβαμμένο, ωστόσο χρειάστηκε ειδική τεχνική για να εντοπιστούν οι κηλίδες, αφού οι δράστες μετά τη δολοφονία της Ελένης γύρισαν και καθάρισαν.
Με ειδική συσκευή υπεριώδους φωτισμού, αξιωματικοί του Λιμενικού σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στο σπίτι που οι δύο κατηγορούμενοι βασάνισαν την Ελένη όλα τα ίχνη που προσπάθησαν να σβήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» στο σπίτι σημειώθηκε άγρια πάλη, με αποτέλεσμα να είναι αιματοβαμμένο, ωστόσο χρειάστηκε ειδική τεχνική για να εντοπιστούν οι κηλίδες, αφού οι δράστες μετά τη δολοφονία της Ελένης γύρισαν και καθάρισαν. Παρόμοια τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί και στο υπόγειο της Κυψέλης, εκεί όπου δολοφονήθηκε η μικρή Αννυ. Η πρώτη φορά που αγοράστηκαν τα ειδικά υγρά και μηχανήματα υπεριώδους φωτισμού ήταν μετά την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς μέχρι τότε η ΕΛ.ΑΣ. δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια, οι κατηγορούμενοι της έδεσαν τα πόδια και την πέταξαν έχοντας τις αισθήσεις της στην παραλία. Εκείνη εκλιπαρούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, όμως οι δύο επέλεξαν να τη σκοτώσουν με μαρτυρικό τρόπο. Οι δράστες, σύμφωνα με το δικηγόρο, «πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν ζωντανή, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί.
Ετσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της». Οι δύο κατηγορούμενοι -ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης- θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ ο Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων. Να βρεθούν, δηλαδή, πρόσωπο με πρόσωπο οι νεαροί και να περιγράψουν τι συνέβη την ημέρα που η άτυχη Ελένη άφησε την τελευταία πνοή της για να καταπέσουν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.
Αυτά προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ, όπως αναφέρεται στην ομολογία του 19χρονου κατηγορούμενου, οι δύο φερόμενοι ως δράστες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά τους είχαν την ψυχραιμία να γυρίζουν στο αιματοβαμμένο σπίτι του ενός, στους «Πεύκους», και να το καθαρίσουν. Σήμερα αναμένεται η παρουσίαση της υπόθεσης από τον Κλάδο Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. να δίνουν τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού τελικά από την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ομολογία
«Είχαμε πιει πολλή βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Τη χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου τη χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο φίλος μου τη χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Μετά το χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο, η Ελένη είχε ακόμη τις αισθήσεις της. Εγώ ήθελα να τη βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου, που οδηγούσε το βανάκι, πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”. Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι και προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Yστερα ξαναπήγαμε στο ίδιο σημείο που τη ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω και τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την είχε χτυπήσει ο φίλος μου». Οι λεπτομέρειες της κατάθεσης του 19χρονου κατηγορούμενου σοκάρουν, αν και ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας θα ανασκευάσει τα όσα έχει δηλώσει.
Ωστόσο, όσα αναφέρει στην αρχική του ομολογία συνδέονται με τα στοιχεία που έχει ήδη στη διάθεσή του το Λιμενικό, όπως ότι χθες βρέθηκαν στην παραλία, όπως δήλωσε ο 19χρονος, το σίδερο και μερικά από τα ρούχα του θύματος. Το σίδερο μάλιστα ταιριάζει μάλιστα με το μεγάλο χτύπημα που φέρει στο κεφάλι της η Ελένη, ενώ από τις έρευνες στο σπίτι αποδείχθηκε ότι όντως υπήρξε προσπάθεια οι νεαροί να το καθαρίσουν.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *