Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η χώρα του θα αφήνει ελεύθερα τους πρόσφυγες από την Συρία να περάσουν στην Ευρώπη, ως αντίποινα για το ρωσικό χτύπημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς αναμένεται να καταφθάσει στην Τουρκία μεγάλος, υποτίθεται, αριθμός προσφύγων από την Ιντλίμπ, όπου οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των βομβαρδισμών φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν το δημοσίευμα του Reuters, χωρίς να αναφέρουν ποιος είναι ο αξιωματούχος.

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση στη Συρία μεταξύ των δυνάμεων του Ασάντ και της Ρωσίας με την Τουρκία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 Τούρκων στρατιωτών.
Το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις του Ασάντ που στηρίζονται από την Ρωσία, βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Η επίθεση προκάλεσε την οργή του Ερντογάν που κάλεσε την νύχτα έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο, όπου μετά από 3 ώρες σύσκεψης, αποφάσισαν να απαντήσουν στην Συρία με βομβαρδισμό σε θέσεις του Ασάντ στα βορειοδυτικά της χώρας, αλλά και να ανοίξουν ένα άλλο πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην Ευρώπη: να αφήσουν ελεύθερους τους Σύρους μετανάστες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είτε από θάλασσα είτε από στεριά.makeleio.gr/

Από xiromeropress