%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην, κορυφαία για την χώρα, 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, Hotelia.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενδυνάμωση του τουριστικού προφίλ της Περιφέρειας και τη μακροπρόθεσμη προσέλκυση τουριστών στην ευρύτερη περιοχή μας. Το περίπτερο της ΠΔΕ είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και να παραλάβουν ενημερωτικό υλικό.
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο οποίος υποδέχθηκε την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη.
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών όλων των αρμόδιων και εξειδικευμένων σε αυτό το αντικείμενο φορέων. Αρωγός στη προσπάθεια αυτή είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με τον οποίο εγκαινιάστηκε η έναρξη συνεργασίας για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας» τόνισε ο κ. Καρπέτας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Philoxenia hosted buyers programme», κατά το οποίο φιλοξενήθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού (Hosted buyers) προερχόμενοι από τους χώρους των «Tour Operators», «MICE», «Corporate» και «media».
Επιπλέον, στη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις –«Β2Β meetings»-, όπου στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες, απόψεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας με ταξιδιωτικούς πράκτορες, μπλόγκερς, tour operators από χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Αμερική, το Βέλγιο, η Βουλγαρία , η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Τουρκία κ.λπ.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *